Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ndeki bazı maddelere tepki gösterdi.

Hakan, bunları 'Berber, kuaför ve güzellik salonlarında gazete yasağı', 'Spor salonlarında gazete yasağı', 'Kahve ve kıraathanelerde gazete yasağı', 'Çay bahçelerinde gazete bulundurulmasına ilişkin yasak', 'Dernek lokallerinde gazete bulundurma yasağı', 'İnternet kafelerde gazete bulundurma yasağı', 'Halı sahalarda gazete bulundurma yasağı', 'Bilardo salonlarında gazete bulundurma yasağı' olarak sıraladı.

Listenin böyle uzayıp gittiğini belirten Hakan, "Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı bu rehber, tam anlamıyla gazete düşmanı bir rehber. Hiçbir bilimsel veri, gazete ile Kovid-19 arasında bağlantı kurmaya izin vermezken rehberi hazırlayanlar, bu bağlantıyı kurmuşlar. Neye göre?Kafalarına göre" ifadesini kullandı. Hakan, şöyle devam etti:

"Üstelik gazete sokulmasının yasak olduğu bu mekanların tümüne, her gün onlarca kağıt ve karton ürün giriyor. Onların hiçbir sakınca doğurmayacağına inanan yetkililerimiz, nedense gazetenin sakınca doğuracağına inanmışlar. Neyse. Şimdiye kadar olan oldu. Bir şey demedik.
Ama hiç değilse 1 Temmuz itibarıyla kısıtlamaların tümüne son verilirken şu saçma gazete yasağına da son verilsin. Unutulmasın bu yasak. Yoksa aşılanma oranı artıp maskeler bile fora edilmişken bu saçma yasak orada öylece durmaya devam edecek."