Pandemi süreci nedeniyle hastanelerde sağlık çalışanlarının yükü artarken, birimlere eleman kaydırma işlerinde de haksızlıklar olduğu öne sürüldü. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşandığı iddia edilen olaya, İl Sağlık Müdürlüğü'nün el atması istendi. 

Rapora Rağmen Ağır işe Verildi Haberlerine Başhekim Açıklaması: Haberler İçimi Sızlatıyor! haberi için tıklayınız

İddiaya göre Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan olayda personel sayısı az olan röntgen biriminde görevli 'ağır iş göremez raporu'na sahip bir çalışan, görevlendirilecek başka personeller olmasına rağmen 'iş yükü ağır anjiyo birimi'ne gönderildi. 

Ağır işlerde çalışamaz raporunu göstermesine rağmen, personelin iş yükü fazla olan ve ağır makinelerin kaldırıldığı anjiyo biriminde görevlendirilmesinde ısrar edildi. 

RAPORU DİKKATE ALINMADI TORPİL İDDİASI GÜNDEMDE

Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin birleşmesi sonucu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmaya başlayan röntgen biriminde çalışan görevliler, sayılarının az olması ve hastane içinde yapılan görevlendirmeler nedeniyle zora düştü. Bu durum diğer çalışanları da rahatsız ederken, iddiaya göre söz konusu birime görevlendirilecek personel olduğu ancak 'torpil iddialarının' da gündeme gelmesine yol açtı. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EL ATSIN

Korona virüs ile mücadelede doktorların şüphe üzerine hastaneye gönderdiği vakalara ilk teşhis için röntgen biriminde film ve tomografi çekiliyor. Röntgende yaşanan personel azlığı iş yükünü artırırken işlerin aksamasına da neden oluyor. Birimde yapılan hastane içindeki bir görevlendirme ise bazı çalışanları şaşkına çevirdi. Konuya Sağlık İl Müdürlüğü'nün el atması istendi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 'raporlu çalışana' görevlendirme şaşkınlık yaratırken, röntgen biriminde personelin azalması çalışanlarıda mağdur etti.

Zekeriya FIRAT/HEDEF HALK