Batı Karadeniz adlı internet sitesinin iddialarına göre gerçekleştirilecek ihale ile; 702300 öğün kahvaltı, 2002750 öğün normal yemek, 317750 diyet yemek,90000 sulu gıda, 86550 sulu yumuşak diyet ve 355400 ara öğün alımı yapılacak.

Kafaları karıştıran nokta ise ihalenin süresi.36 ay üzerinden çıkılan ihale beraberinde yeni sorunları ve soruları da gündeme getiriyor. Çünkü ihale şartnamesinde % 25 iş bitirme belgesi isteniliyor. Günlük birim fiyatlardan hesaplandığında, 3 yıllık yemek bedelinin % 25’i olan iş bitirme tutarı da yaklaşık 10-15 milyon gibi bir rakam tutuyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Karabük firmaları ise; ” Ne Karabük ne de Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı bu iş bitirme belgesini verebilecek bir firma yok. Bizler bu memlekette üretiyor, bu şehrin insanlarını istihdam ediyor, alışverişimizi bu şehirden yapıyoruz, yani Karabük’ten kazandığımızı yine Karabük’te harcıyoruz. Ancak bu şartname ile bu ihale adeta adrese teslim gibi bir ihale olacak ve yabancı firmalar işi alacak. İhale 1 yıllık yapılsın, hepimiz girelim ve kazanan Karabük olsun” şeklinde görüş belirtiyorlar.

KARABÜK FİRMALARI DÜŞÜNÜLMÜYOR

İhalenin 3 yıllık yapılmasının değişik sorunları da gündeme getireceğini belirten ilgili kaynaklar; “Sektördeki hammadde giderleri sürekli değişiyor, böyle olunca da ister istemez kalite de değişkenlik gösteriyor ve şikayetler başlıyor. Siyasetçilerimiz ve yöneticilerimiz, hem Karabüklü işadamlarının, hem de hastane personelinin ve hastalarımızın çıkarlarını düşünmeli, çünkü diğer şehirlerde bu işler böyle oluyor” cümleleriyle duygularını ifade ediyor.