Adıgüzel TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şunları söyledi;

Ordu Devlet Hastanesi'nde Nöroloji uzmanı kalmadı. Başhekim Efendi hepsini budadı. Yoğun bakımda  covid olsun ya da olmasın pek çok hasta  nöroloji uzmanı eksikliğinden sağlık hizmeti alamıyor.   bu hastaların nörolojik muayenesini de  ya o  başhekim yapar  ya da bu Başhekimi orada tutan Sağlık Bakanlığı yetkilileri yapar. 

Ordu Devlet Hastanesi Ordu'nun en köklü kurumlarından bir tanesidir. Bugünlerde de koronavirüs ile mücadelenin amiral gemisidir. Maalesef son dönemde yapılan liyakatsiz ve de hatta talihsiz başhekim atamalarıyla kan kaybetmektedir. Gün yok ki hastalardan, hasta yakınlarından ve de çalışanlardan bir şikâyet gelmesin. Bu başhekim çalışma barışını bozmuş, on yıllardır siyasetten uzak özveriyle çalışan, adeta hastanenin duayeni olmuş doktorları bile çileden çıkarmıştır.

Her gün istifalar ve tayin talepleri alınmaktadır. Bu başhekim sayesinde Nöroloji Bölümü doktorsuz kalmış,  dün de Göğüs hastalıkları doktorları toplu şekilde istifa dilekçesi vermiştir. Covid pandemisi ile mücadelede en önde görev yapan göğüs hastalıkları ve yoğun bakımlarda her hastanın ihtiyaç duyduğu nöroloji uzmanları istifa ve tayin istekleri ile rahatsızlığı orta etmişlerdir. Hemen her branş hekimi huzursuzdur.  Buradaki sıkıntılar ilimizi temsil eden diğer milletvekilleri tarafından da zaman zaman şikayet konusu olmaktadır Hastaneye verdiği tahribata rağmen bu başhekimin, bir siyasinin eşinin hemşerilik bağlantısı nedeniyle görevde tutulduğu söylenmektedir. Ordulu olduğunu iddia edip, Ordu'ya hiç bir faydası olmamış bu siyasetçinin tek yapması gereken bu şahsı buradan alıp, çok istiyorsa kendine yakın bir yerde değerlendirmesidir.  Bu şekilde sadece kendisini değil hem O'nu, hem de Ordu'yu Kurtarmış olur.”

Editör: Haber Merkezi