Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Covid-19 Alanı’nda Acil Tıp Teknisyeni Eyyüb Toprak yaklaşık 4 aydan bu yana ailesini dahi görmeden, evine dahi gitmeden Covid-19’a yakalanan hastaların tedavisi için mücadele veriyor. Böylesi fedakarlık gösterip vatandaşa hizmet vermeye çalışan bu sağlıkçı Toprak, bir kadın hastanın 2 yakını tarafından öldüresiye dövüldü. Sorun ise yine hastanede bekleme bahanesinden dolayı ortaya çıktı.

BURNUNU 3 YERİNDEN KIRDILAR!

Hastanenin acil bölümüne 9 Haziran’da gelen bir hasta, doktorun kendisine bakmadığından şikayet edince Acil Tıp Teknisyeni Eyyüb Toprak’a kendisine neden bakılmadığını sordu. Sağlıkçı Eyyüb Toprak ise bölümde görevli doktorun bir hastayı muayene ettiğini ve daha sonra kendilerinin muayene edileceğini söyledi. Ancak hastanın Mehmet A. ve Şehmus G. adındaki 2 yakını sağlıklı Eyyüb Toprak’ın yanına gelerek 2 saat beklediklerini ve hastalarına herhangi bir muayene yapılmadığını söyledi. Eyyüp Toprak o kadar bekletilmediklerini ve kendilerinin de hemen muayeneye alınacağını söylemesine rağmen hastanın yakınları Eyyüp Toprak’a hakaret etmeye ve Toprak’ı darp etmeye başladı. Öyle ki görüntülerde de görüldüğü üzere ve Toprak’ın olay sonrası ifadesinde de yer alan bilgilere göre hasta yakını Mehmet A. ve Şehmus G. Eyyüp Toprak’a üst üste yumruklar savuruyor ve güvenlik görevlileri olaya müdahale ederek Toprak’ın uğradığı şiddet olayının son bulması için çaba harcıyor. Uzun süren darp olayını diğer hastalar şaşkınlıkla izlerken güvenlik görevlileri saldırgan hasta yakınlarından sağlıkçıyı güçlükle kurtarıyor. Ancak oldukça kızgın olan hasta yakınları bir türlü sakinleşmiyor ve Eyyüb Toprak’ı ölümle tehdit ederek olayı hastane dışına da taşıyor.

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

Toprak’ı darp eden hasta yakınları Mehmet A. ve Şehmus G. hastane dışında da sakinleşmiyor ve Eyyüp Toprak’a yönelik, “Sen elbette bu hastaneden çıkacaksın. Seni bekleyeceğiz, ailenin yanına gitmeyecek misin? Seni burada öldürsek bile burada bize kim ne yapabilecek?” şeklinde söylemlerde bulunuyor.

DARP İLE YETİNMEYİP YAKINLARIYLA HASTANEYİ BASTILAR

Güçlükle yatıştırılan olay sonrası Acil Tıp Teknisyeni Eyyüb Toprak darp raporu alarak tedavi oldu ve Toprak’ın burnunda 3 kırıl tespit edilirken vücudunun birçok noktasında da darp izine rastlandı. Toprak şahıslardan şikayetçi olurken Toprak’ı darp eden Mehmet A. ve Şehmus G. bununla da yetinmeyip hastane önüne daha fazla yakınlarını çağırdı ve hastane önünde tüm sağlıkçıları tehdit eden bir görüntü meydana geldi. Bunun üstüne hastane güvenliği emniyete durumu bildirdi ve emniyete bağlı çevik kuvvet ekipleri hastane önünde geniş güvenlik önlemleri alarak sağlıkçıları darp etmek isteyen kalabalığı dağıttı.

PROF. DR. ZENGİN: BU SON OLSUN

Sağlıkta şiddetin bir türlü son bulmadığı Gaziantep’te yaşanan bu üzücü hadisenin benzerlerinin bir daha yaşanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, “Hastane personellerimiz tüm sağlık çalışanları gibi vatandaşın sağlığı için uğraşırken maalesef bazı agresif tutum sergileyen vatandaşlarımız tarafından saldırıya uğrayabiliyor. Bu durum bizi ve tüm sağlık çalışanlarını derinden yaralıyor. Lütfen hiç kimse sağlığı için mücadele veren sağlıkçılarına şiddet uygulamasın” dedi