karadenizgazete.com'da yer alan habere göre,Fatih Devlet Hastanesi’nin acil servisine giden hastalar ısınma problemi olduğunu, hastanede çalışan sağlık personelinin masa altında ısıtıcılarla ısınmaya çalışırken hastaların ise refakatçileri tarafından üstlerine atılan battaniyelerle ısınmaya çalıştığını idia etti.

Acilin ısınma problemi hem sağlık personelini hem hastaları hem de refakatçileri mağdur etti.

Bir hasta yakını, sağlık personelinin ellerini ısıtıp, hastaya öyle müdahale ettiğini de öne sürdü.

Devlet Hastanesi Aciline giden hastalar soğuk karşısında dondu kaldılar. Hastaların iddiası o ki uzun süredir hastane acilinin ısınma problemi var. Hastanede çalışan sağlık personeli masa altında ısıtıcılarla ısınmaya çalışırken hastalar ise refakatçileri tarafından üstlerine atılan battaniyelerle ısınmaya çalıştı. Acilin ısınma problemi hem sağlık personelini hem hastaları hem de refakatçileri mağdur etti. Bir hasta yakını, sağlık personelinin ellerini ısıtıp, hastaya öyle müdahale ettiğini de öne sürdü.

AYNI DEĞERİ İSTİYORUZ

Aynı ısınma probleminin Trabzon Üniversitesi’nde de olduğu öğrenciler tarafından aktarıldı. Hatta bazı öğrenciler CİMER’e sorunu aktaran bir başvuru yaptı. Öğrenciler CİMER’e yaptıkları başvuruda ısınma problemini şöyle dile getirdiler “ Trabzon Üniversitesi’nde birkaç haftadır ısınma problemi mevcuttur. Aralık ayında üniversitenin kaloriferleri yanmamaktadır. Final haftası yaklaşmaktadır. Bazı akademisyenlerin odalarında ısıtıcı vardır. Aynı değerin öğrencilere de gösterilmesini talep ediyorum.” Görünen o ki akademisyenler ve sağlık personeli ısıtıcı ile soğuğa çözüm ararken mağdur öğrenci ve hastalar yetkililerin bu sorunlara çözüm bulmasını üşüyerek bekleyecek.