İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddette ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şiddetin hala devam ettiği belirtilen açıklamada, 16 Mayıs’ta yaşanan bir vaka aktarıldı.

Acil serviste çalışan görevli sağlık çalışanının karın ağrısı şikayetiyle başvuran kişiyi muayene etmeye başladığı belirtilen açıklamada, “Muayene odasında bulunan hastanın eşi, muayene devam ederken meslektaşımızın uzman olup olmadığını sorgulamış, hastanın muayene yöntemini sorgulamaya başlamıştır. Meslektaşımızın, hasta yakınına dışarı çıkmasını söylemesi üzerine hasta yakını meslektaşımızla tartışmaya başlamış, meslektaşımızı kolundan tutarak tartaklamaya başlamıştır. Daha sonra meslektaşımıza ve olaya müdahale eden hemşire ve kayıt görevlisine hakaret etmiş, ölümle tehdit etmiştir. Olayın ardından meslektaşımız, hemşire ve acil servis kayıt görevlisi, şiddet uygulayan bu kişiden şikayetçi olmuşlardır” denildi.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDECEK

Olayla ilgili adli süreç başladığına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Olayın öğrenilmesi üzerine Odamız Genel Sekreteri Dr. Lütfi Çamlı ve odamız avukatı Mithat Kara meslektaşımız ile görüşmüştür. Odamızın desteği iletilerek hukuki sürecin Odamız tarafından yürütüleceği bilgisi paylaşılmıştır.”

Editör: Haber Merkezi