Trabzon’un Yomra ilçesi Sancak Mahallesi’nde göğsü ağrıyan ve fenalaşan Cihani Rıza Üzülmez’in eşi Zeynep Üzülmez 112 Acil Servisi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine ulaşan 112 Sağlık ekibi evden hastayı ambulansa koydu. Yapılan ilk müdahale sonunda “Acil durumunuz yok, Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesinin polikliniğine gideceksiniz’ diyerek hastayı ambulanstan indirdikleri iddia edildi. Karı koca çift, yürüyerek dolmuşa gitmek istedi. Hasta adam bir anda yere yığıldı. İkinci kez çağrılan ambulansla hasta Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildiği basında yer almıştı.

“Bir Şeyin Yok” Diye Ambulanstan İndirilen Hasta 10 Dakika Sonra Baygın Halde Bulundu İddiası! haberimiz için tıklayınız.

<

Basına yansıyan iddialar ile ilgili inceleme başlatıldığı başlatılan incelemeye istinaden Ambulans görevlilerinin verdiği ilk ifadede, hastayı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirmek istediklerini fakat hastanın Ahi Evren Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesi’ne gitmek istediğini belirterek, imza atarak kendi rızaları ile araçtan indiklerini söylediği öğrenildi. Kendilerini ikinci kez olay yerine gelerek alan ambulansın kısa mesafeden dönmek yerine uzun yolu tercih ederek döndüğünü belirten hastanın eşi Zeynep Üzülmez, “Cevahir Alış Veriş Merkezi önündeki kavşaktan dönmek yerine Ramada otelin olduğu kavşaktan döndü. Sirenlerini yakmadı. Sanki acil bir durum yoktu. Kırmızı ışıkta durdu. Şoföre sinirli baktım. Ama sesimi çıkarmadım” dedi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi süren fenalaşan Cihani Rıza Üzülmez, hastaneye getirildikten sonra bir kağıt ve kalem uzattılar. İmza atmamı istediler. Bende attım. Neye imza attım bilmiyorum” ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi