Ordu Gürgentepe Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yapan Ulaş G., Twitter hesabından görev yaptığı ilçe halkına yönelik hakaret içerikli paylaşım yapmıştı. Gölköy Devlet Hastanesinde görev yapan Ayşe Sena Ö.’de hekim arkadaşı Ulaş G’nin paylaşımının altına hakaret niteliğinde yorumda bulunduğu ileri sürülmüştü.

Paylaşımların kısa sürede sosyal medyada yayılması ve ilçe halkının aşırı tepki göstermesi sonrası Valilik kararıyla açığa alınan ve Sağlık Müdürlüğü tarafından idari soruşturma başlatılan olayla ilgili Sağlık Bakanlığından müfettiş talep edilen olayla da açığa alınan hekimlerden S.Ö. açıklamalarda bulundu.

Ayşe Sena Ö. Twitter hesabından yapmış olduğu kasti aşan değerlendirmeden dolayı son derece üzgün olduğunu belirterek “hekimlerin amacı ayrım gözetmeksizin insanları yaşatmak onların saygınlığını sağlama noktasında gerekli hassasiyeti göstermektir” dedi.

Hekim arkadaşımın çalıştığı ilçe ile ilgili yapmış olduğu paylaşıma kendisinin de yorum yaptığını belirten Ayşe Sena Ö. yorumundan dolayı son derece üzgün olduğunu, çok yoğun çalışma temposuna iş stresini eve yorgun olmamıza rağmen bu değerlendirme bize yakışmadı diyerek “gece gündüz fedakarca severek çalıştım ve kendileriyle hiçbir problem yaşamadım Gölköy halkından özür dilerim” ifadelerini kullandı.