ABD'de Sağlık Bakanlığı'nda çalışan veri analisti Rebekah Jones, iddiaya göre kendisinden koronavirüs rakamlarının çarpıtılması istenince tartışma çıkardı ve ardından kovuldu. Kendi evinde sistem kuran Jones,"Koronavirüs rakamları yanlış giriliyor" şeklindeki beyanlarından sonra evi basıldı.

Veri analisti kadın kovulduktan onra evinde aynı sistemi kurarak eyaletteki koronavirüs vaka ve ölüm rakamlarını kendisi yayınlamaya başlamış, hükümetinse bu rakamlar üzerinde manipülasyon yaptığını iddia etmişti.

Genç kadın bu olaydan sonra evine yapılan polis baskınıyla adeta kabusu yaşadı.

31 yaşındaki Rebekah Jones yaptığı veri çalışmalarının engellenmeye çalıştığını söyledi ve başına gelen korkunç olayı anlattı.

Sosyal medya hesabından o dehşet anlarının paylaşan kadın evini basan polislerin kocasına ve çocuğuna silah doğrulttuğunu iddia etti.

Yetkililer evindeki tüm belgelere ve bilgisayarına da el konan Jones hakkında açıklama yaparak kadının yaz başında kovulduğunu ve kasım ayında bakanlığın sitesine yasadışı bir şekilde giriş yaptığını açıkladı.

CNN başta olmak üzere ABD'de birçok haber kanalı Jones'un hikayesini ekrana da taşıdı ve durum ülkede gündem haline geldi.

ABD'nin Florida eyaletinde bir milyonu aşkın Kovid-19 vakası bulunurken virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20 bini aştı.

Jones, işini dürüst bir şekilde yapmak isteyen kişilerin kendisine yapıldığı gibi engellenmeye çalışıldığını iddia ederken yetkililerse bu durumu reddediyor. Yetkililer yaptıkları açıklamada Rebekah Jones'un sadece Sağlık Bakanlığı verilerini evinden hack'lemekle kalmadığını aynı zamanda insanlara yanıltıcı uyarı mesajları yolladığını söylüyor.

Florida polis teşkilatına göre göre Rebekah Jones, bin 800 bakanlık çalışanına yetkisi olmamasına rağmen mesaj göndererek 'Daha fazla insan ölmeden sesinizi çıkarın' uyarısı yapmış.

Editör: Haber Merkezi