İddialar sonrasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Araştırma Hastanesi Başhekimliği açıklama yaptı.

O Açıklama;

Açıklama sonrasında Gazeteci Mustafa Zeki Uğur yeni açıklamalarda bulunarak iddiasını sürdü. Uğur; "Rektör Hasan Kaya ile Hastatane yönetimi, benim paylaşımımı araştıran ve sorgulayan kendi çevrelerine "Teknik Arıza" diye cevap verdikleri söyleniyor. Bu geçiştirilecek basit bir konu mu? Çıkın bu TEKNİK ARIZA'yı kamuoyuna açıklayın." dedi.

Sosyal medyadan yaptığı açıklamalarını sürdüren Zeki Uğur, "Yapılan açıklamada sorduğum sorulardan çok, farklı konulardan bahsedilmesi ve sanki soruları sağlık personellerine yöneltmişim gibi bir algı oluşturmaya çalışılması görülmüştür. Sağlık çalışanlarının haklarını her platformda savunduğumu bilmeyen yoktur. Bu açıklamayla sağlık çalışanlarımız ile şahsımı karşı karşıya getirme çabası da görülmektedir.

Oysa ben soruları MKÜ Rektörü Hasan Kaya ile hastane yönetimine sormuştum.

Ne sormuştum; "Yoğun Bakım Ünitesinde oksijensiz kalan hasta olmuş mu ve oksijensiz kaldıkları için 5 hastanın birden hayatını kaybetikleri doğru mu?"

Başhekimlik açıklamasında zaten bunu inkar etmemiş. Sadece "Mesnetsiz" olduğunu yani dayanaksız bir iddia olduğunu ifade etmiş.

Olayı salgından sağlık çalışanlarına kadar getirerek algı oluşturmaya çalışan yönetimden daha açık bir açıklama beklerdim. Kaldı ki cihazlardan sağlık çalışanları da sorumlu değildir. Bu yönetimin işidir. Malzeme olmazsa oksijeni sağlık çalışanları mı üretecek?

Ben tekrar soruyorum: Bu sebeple hastalar hayatını kaybetti mi, kaybetmedi mi?

Çok uzun açıklamaya gerek yok.

Hayır bu sebepten dolayı hayatını kaybeden hasta olmadı veya oldu demeniz yeterli olacaktır." ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ZEKİ UĞUR: SAVCILIĞA SUNÇ DURUSUNDA BULUNACAĞIM

"Gerçekler Gün Yüzüne Çıkıyor"

5 DEĞİL 9 HASTA HAYATINI KAYBETMİŞ

Önceki günkü iddialarımı yalanlayamayan MKÜ Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde 5 değil 9 hastanın oksijensiz kalarak hayatını kaybettiği iddia edildi.

5 hastanın koronavirüs, diğer 4 hastanın da normal hasta olduğu öğrenildi.

Yaptığının yanına kar olarak kaldığı Hatay'da yine herkes sus pus olmuş...

Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak bana düştü.

Bu nedenle Pazartesi günü suç duyurusunda bulunmak üzere Cumhuriyet Savcılığına başvuracağım.

Sorumlular hesap verecek.

Editör: Haber Merkezi