Meclis Genel Kurulu’nda önemli açıklamalara imza atan Sağlık Bakanı Koca, 85 yaş üzeri hastalara tek hekim uygulamasını hayata geçireceklerini ifade etti.

Bakan Koca Genel Kurulda yaptığı açıklamada “85 yaşından büyüklerimizin her birini bir hekim arkadaşımıza emanet etmek istiyoruz. Yeni düzenleme ile büyükler sağlık hizmeti alırken tek bir hekim tarafından takip edilecekler. Hazırlıklarımızı yaptık, yakında ilan edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MHRS RANDEVULARI

Çözeceğiz, kimsenin endişesi olmasın. Sadece uzman hekim günlük ortalama randevu sayımız yaklaşık 1 milyondur. MHRS üzerinden alınan randevu sayısı 200 milyon. Salgından öncesine kıyasla yüzde 40 artmış durumda. Geçen 5 yılda sağlık hizmetlerinin yüzde 87'si kamu kurumlarımızda verilmiştir.

YENİ DÜZENLEMELER

Toplum sağlığı için yeni projelerimizden biri aile diş hekimliği uygulamasıdır. 3 ilimizde başlamış durumda. Bağımlılıkla mücadele artık tüm toplumların gündemi. Yeni kuracağımız bağımlılıkla mücadele projemiz hayata geçiyor, 10 ilde başlıyoruz. Büyüklerimiz için yeni program başlatıyoruz. 85 yaşından büyüklerimiz için her birini bir hekim arkadaşımıza emanet etmek istiyoruz. Yeni düzenlememizle büyüklerimiz artık sağlık hizmeti alırken tek bir hekim tarafından yakından takip edip yönlendirilecekler. Bu konuda hazırlıklarımızı yaptık, yakında ilan edeceğiz.