Denizli’de Devlet Hastanesi’nde kovid-19 hastalarının bakımı için hasta bakıcıların günlük 500 TL bakım ücreti aldığı iddia edildi. Annesi Ayşe K’nin bakımı için tavsiye üzerine bulduğu numaradan hasta bakıcı Mustafa’ya ulaşan Emine K. hasta bakıcıya günlük 500 TL olmak üzere 4 günlük toplam 2 bin TL gönderdiğini iddia etti. İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk de konuya ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’ne ulaşan dilekçe olmadığını fakat basında yer alan haberler üzerine olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

‘Kovitli Hastanıza İyi Bakarım’ Diye Günlük 500 Lira Aldığı İddia Edilen Hasta Bakıcı Hakkında Şikayet haberi için tıklayınız

İddialara ilişkin ulaştığımız hasta bakıcı Mustafa, mesai saatleri dışında Ayşe K. ile ilgilendiğini, bunun için de her bakıcının ücret talep etmesinin normal olabileceğini ileri sürdü. Hasta bakıcı Mustafa, hasta bakımı konusunda görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek “Ücret karşılığı bakıyoruz. Dışarıda da ücret karşılığı bakılıyor hastanede de. Herkes ücret karşılığı bakıyor. Ben hastaya bakarken kovid-19’a yakalandım. 6 gün bakıldı ben 4 günlük ücret aldım. Kovid-19 olduğu için dışarıdan kimse bakmıyor. Biz de mesai saatleri dışında bakıyoruz” ifadelerini kullandı. Mustafa ayrıca, “Onun tek sıkıntısı ben ona ‘Madem annenizi çok seviyordunuz gelip kendiniz baksaydınız’ dedim. Ona sinirlendi, şikayetçi oldu. Ben bugüne kadar hiçbir hastadan şikayet almadım” dedi. Kendisi hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Mustafa, Ayşe K’nin taburcu olduktan 3 gün sonra vefat ettiğini söyledi.

Şikayetçi Emine K. ise para ödediği halde annesine bakılmadığı iddiasıyla parasını geri istedi. Konuya ilişkin Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk de “Konuya ilişkin tarafımıza ulaşan dilekçe olmadı. Basında yer alan haberleri ihbar kabul ederek soruşturma başlattık. İlerleyen süreçte konuyla ilgili olarak kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi