Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada 25 Haziran 2019’da ihalesi yapılan 400 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi Binası için ihale itiraz süresinin dolduğu ve ihaleyi alan yüklenici firma ile sözleşme imzalanacağı bildirildi. Sağlık Bakanlığı ve yüklenici firma yetkililerinin yapacağı incelemeler sonucunda hastane binasının yapım işi ihale edilecek.

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘‘Bingöl Devlet Hastanesi mevcut hizmet binası yanına yapılacak olan ve ilimizin sağlık ihtiyacını büyük ölçüde giderecek olan 400 yataklı Bingöl Devlet Hastanesi hizmet binası proje ihalesi 25/06/2019 tarihinde yapıldı. İhale sonuçlanmış olup, itiraz süresinin dolmasıyla yüklenici firma ile sözleşme imzalanacaktır.

Sözleşme imzalandıktan sonra Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve yüklenici firma ilimize gelerek yerinde değerlendirme yapılacaktır. İhale süresi 6 ay olup, bu süre içerisinde projesi tamamlanacak olan Hastanemizin akabinde ihalesi yapılacaktır. Mevcut hastane ile birlikte toplam yatak kapasitesi 650’nin üzerine çıkacak olan hastanenin tamamlanması ile birlikte ilimizin önümüzdeki 30-40 yıllık sağlık tesisi ihtiyacı giderilmiş olacak.

400 Yataklı yeni Devlet Hastanesinin ilimize yapılacak olması nedeniyle emeği geçen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Cevdet Yılmaz’a, Mv. Feyzi Berdibek’e, İl Valimiz Kadir Ekinci’ye, Sağlık Bakanlığımıza ve geçmişten günümüze emek veren tüm bürokratlarımıza teşekkür ederiz.’’