Bakan Bilgin bu yıl içerisinde Meclis’e getirmeyi planladıkları sözleşmelilere kadro çalışmasında son aşamaya geldiklerini belirterek kamuda görev yapan binlerce çalışanın bu zamana kadar yaşadığı mağduriyetlerin son bulacağına dikkat çekti.

Bilgin yaptığı açıklamada kamuda halihazırda 39 farklı statü nedeniyle özellikle sosyal haklar da meydana gelen eşitsizliklerin sonlanacağı, eş durumu tayini, unvan değişikliği ve görevde yükselme gibi haklarla beraber yıllık izinlerin devri hakkından da tüm çalışanların yararlanacağını belirtti

3600 ek gösterge ile ilgili yetkili konfederasyon Memur Sen ile 10 Mayıs’ta yapılacak koordinasyon toplantısında sözleşmeli personele yönelik çalışmaların da masaya getirileceğini belirtildi. Geçtiğimiz yıl yapılan memur toplu sözleşmesi ile protokole bağlanan sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla beraber yaşanan bir çok sorunda çözüm bulmuş olacak.

Belediyelerle beraber kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 39 ayrı statüde görevlendirilen sözleşmeli personeller yapılan düzenleme sonrasında statülerinin sadeleştirileceği özellikle eş durumu tayini gibi konularda mağduriyet yaşayan sözleşmelilerin normal memurlarla aynı haklara kavuşması bekleniyor.

İmza yetkileri de bulunmayan sözleşmeli memurların görevde yükselme ve Ünvan değişikliği sınavlarına giremediği dolayısıyla kariyer planlaması yapamadıkları yıllık izinlerinin dahi bir sonraki yıla devrinde bir çok sorun yaşadıkları biliniyor.

KADRO VE EK GÖSTERGEDE SON RÖTUŞ

Çalışma Bakanı Bilgin, Toplu Sözleşme Kongresi'nde yaptığı açıklamada sözleşmeli personelin kadro hakkına sahip olması için çalıştıklarını, çalışmanın son aşamaya geldiğini duyurdu.

Kamuda sözleşmeli personelin durumunu isteğe bağlı düzenleyerek belli kamu haklarına kavuşturarak çözmek istediklerini belirten Bakan Bilgin, sosyal taraflarla ele alarak çözüme kavuşturacaklarını ifade etti. Bilgin, "Sözleşmelileri de kadrolu haklara sahip çalışanlarla benzer haklara sahip hale getireceğiz ama bunu gönüllülük esasına bağlayacağız.

Kamuda çok fazla sözleşmeli statüsü var, onu sadeleştireceğiz. İsteyenleri kadro haklarına sahip olacak şekilde düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz. Bu konular önümüzde çok önemli ödevlerimiz olarak duruyor" dedi. "Sözleşmeli memurlara kadro, ek gösterge çalışmasının Mayıs'ta tamamlanarak Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.