Koranavirüs vakaları her geçen gün artıyor. Sağlık çalışanlarının da aralarında olduğu pozitif kovit vakaları nerdeyse Gümüşhane'de 500’e yaklaştı. Pandemi, hastanesi olan yeni devlet hastanesinde servislerde yer kalmadı. Kelkit devlet hastanesi de pandemi hastanesi yapılacaktı, lakin Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü bunu bile başaramadı. Hastaların yüzde 80’ninin Kelkit’ten geldiğini öğrendiğimiz kovit vakaları Kelkit’te tedavi edilse belki Gümüşhane pandemi hastanesi biraz rahatlardı. Yer kalmayan Gümüşhane pandemi hastanesinde her gün 30’a yakın yeni hasta gelirken bakalım bu hastalar nasıl tedavi edilecek.

10’na yakın sağlık çalışanını pozitif çıktığı Gümüşhane’de sağlık çalışanlarına ne oldunuz diye sorma zahmetinde bulunmayan İl Sağlık Müdürlüğü, bu insanları nasıl bundan sonra motive edecek. Hastalığa yakalananların ailelerinin gelmesine izin verilmezken, kendi bünyesinde çalışan ve gecesini gündüzüne katan fedakar sağlık çalışanlarına, bir ihtiyacınız var mı? Sizin için ne yapabiliriz? Dahi sorulmazken, sağlık çalışanlarına bundan sonra ki süreçte nasıl görev yaptırılacak.

İl Sağlık Müdürlüğü bu insanlarla bu süreci nasıl götürecek? Merak ediyoruz.

Gümüşhane devlet hastanesi başhekimi yok, tayinen gitti. Başhekim gidince kendisini başhekim olarak görenlerin görev yaptığı Gümüşhane’de bakalım başhekim ne zaman atanacak?

Kelkit devlet hastanesi başhekimi yok, nöbetleri sağlık hizmetleri başkanları yazıyor.

Gümüşhane’de ilçelerden pandemi hastanesine hemşire ve ebe geçici görevle toplanmaya çalışılıyor.

Oysa ki, Sağlık İl Müdürlüğünde yöneticilerinin akrabaları evde bakımda çalışırken, çok yorulduklarından İl sağlık müdürlüğü sağlık kalite birimine alınıyor.

Bütün hemşire ve ebeler gece gündüz pandemi hastanesinde nöbet tutarken, Sağlık İl Müdürlüğünde 30’a yakın hemşire il müdürlüğünde acaba ne görev yapıyor.

Asli görevlerinden alınan ve yakınları tarafından korumaya alınan hemşireler Sağlık müdürlüğü bünyesinde işe başlarken acaba ne diye başladılar?

Adaletsiz bir ortamın olduğu Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü işte böyle idare ediliyor.

“İstifa ve tayin mercii çalışsa Gümüşhane’de sağlık çöker ” diye düşünüyoruz

Gecesini gündüzüne katan 112 Başhekimliğinden, hastanedeki çalışan ebesi hemşiresi müdürü ve hizmetlilerinin rabbim yardımcısı olsun.

Onlara minnettarız.