Saltak Caddesi üzerinde 25 yıl önce faaliyetlerine başlayan, yaklaşık 5 yıl önce de sahip değiştirerek yoluna devam eden özel hastane 2 yıl önce faaliyetlerini durdurmuştu.

Borçlarını ödeyemeyen hastanenin, tıbbi cihazlarına icra yoluyla el konurken, alacaklılar bu kez de ruhsat ve hekim kadrosu için icra başvurusu yaptı.saglikpersonelihaber.net

Denizli 7’nci İcra Dairesi; 500 bin TL fiyat biçtiği 36 yatak kapasiteli hastane ruhsatı ve her biri için 100 ila 225 bin lira arasında değer biçtiği 13 hekim kadrosu için 2.4 milyon liradan satış fiyatı belirledi. Ayrıca hastanenin 5 pratisyen hekim kadrosu da ruhsat fiyatına dahil edildi.

29 Nisan’da yapılacak açık artırma usulü ihalede karlılık oranı yüksek bir hastane ruhsatı ve kadrosu olduğu belirtilen ihale ilanında, “Değerlendirilen ruhsat kapsamında hasta yatak sayısı 36 olup yukarıda belirtilen branşlar dışında plastik cerrahi, mikro cerrahi, kardiyoloji, göğüs kalp damar cerrahisi, nöroloji, onkoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi potansiyel veri hasta sayısı yüksek, işletme yönünden karlılık oluşturacak branşlar bulunmamaktadır. Satışa çıkartılan hastane ruhsatı ve kadroları satın almaya ehil Özel Hastaneler Yönetmeliği hükümleri uyarınca işlem yapmaya yetkili kişilere ihale olunması halinde söz konusu ruhsatın ticari faaliyete geçirilmesi mümkündür” denildi.

Editör: Haber Merkezi