YİNE Mİ HASTANE BİZ YAZMAKTAN BIKTIK

Devlet Hastanesinde ara ara gündeme getirdiğimiz sorunlara hala çözüm bulunmadığı gibi bazı soruşturmalarında üstünü kapandığı belirtiliyor.

15 Ekim 2019 tarihinde " Nevşehir'de Ambulansları Tanıdıklarına Peşkeş Çeken Doktor Kim ?" başlıkla yaptığımız haberimizin üzerinde tam tamına 1 yıl geçti ne hikmetse hakkında soruşturma açıldığı belirtilen doktor hakkında her hangi bir işlem yapmak söyle dursun olayın kapatılmaya çalışıldığı öğrenildi. 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ NE İŞ YAPAR?

Sağlık İl Müdürlüğü halen resmi bir açıklama yaparak pandemi sürecini ve Nevşehir'de ne kadar vaka olduğunu resmi bir şekilde bilgi vermemekle birlikte işlerin yoğunluğunu bahane ederek daha önce açılan soruşturmaların sümen altı edilmeye çalışıldığını yönündeki iddialara cevap vereceğini de hiç sanmıyoruz. 

Peki İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlibay ne iş yapar? Hiç sordunuz mu? yada merak ettiniz mi? Markaşehir Nevşehir'de sağlık skandalı gün geçtikçe artarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlıkta gerçekten güzel çalışmalar yaparken kurumlarda hantal çalışma ve adamına göre hizmet veren Devlet Hastanelerinden bilgisi olsa acaba ne yapardı diye bizde kendimize sorduk haftalarca...

Nevşehir Devlet Hastanesi kentimizde çok daha iyi hizmet yapabilen bir bina ancak sağlık sektörüne çöreklenmiş liyakatsiz insanlar yüzünden maalesef değerinden daha aşağıda hizmet veriyor. Her gün bir skandal olurken bir çoğunu kaleme dahi almıyoruz. 

CUMHURBAŞKANI VE SAĞLIK BAKANI MI DOĞRU YOKSA ACİL DOKTORU MU?

Son olay ise işler acısı bir durum gerçekten Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her konuşmasında gururla bahsettiği sağlık sektöründeki gelişmeler ve şehir hastaneleri gerçekten 2000 yıllardan büyük yol kat eden sağlık hizmetleri 2020 yılı Türkiyesinde hemde dünyanın harikalarından biri olan Kapadokya'nın göbeği Nevşehir'de Devlet Hastanesi yaşanan olay adeta pes dedirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her konuşmasında sağlıkta dünyada çok iyiyiz derken Nevşehir Devlet Hastanesi acilinde tutulan sevk tutanağı adeta bunun böyle olmadığını söyler niteliğindeydi. 

Nevşehir Acil Polikliniğinde uzun yıllardır görev yapan Uzman Doktor Necmi Baykan hasta sevki tutanağına hastanın bir başka kentte sevki için yazdığı o bizi ve bir çok ülkesini seven vatandaşı üzeceğini düşündüğümüz sevk nedeni  ise AMELİYAT MALZEMESİ EKSİKLİĞİ yönündeki yazı adeta Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanı doğru söylemiyor bizim malzeme eksikliğimiz var dedirtiyordu. 

Peki Gerçekten buradan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'e , Nevşehir Milletvekillerine , Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay'a soruyoruz. Doktor mu haklı yoksa Cumhurbaşkanı ile Sağlık Bakanımız mı?

Türkiye'de yatırımlardan adeta ışıl ışıl parlayan Sağlık hizmetinde kullanılması için sağlık malzemeleri eksik mi? Tutanağın tutulduğu günde gerçekte ameliyat malzemelerimiz yok mu? Ameliyat malzemesi varsa Uz. Dr. Necmi Baykan hangi kafayla neden böyle bir sevk yaptı. Bu konuda çıkıp açıklamada bulunacak mı yoksa diğer olay ve soruşturmalar gibi yine sümen altımı yapılacak Bekleyip göreceğiz. 

İŞTE O SEVK TUTANAĞI ; Yorum sizin Okuyucularımız  

Nevşehir Devlet Hastanesinda ameliyat malzemesi neden bulunmamaktadır? CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan açıklamasında;" Nevşehir Devlet Hastanesinde Sağlık malzemesi eksikliği nedeniyle yaşanan olumsuzluğu Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'ya sorarak cevaplamasını istedik..." dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA Aşağıdaki sorularımın T.C. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. T.B.M.M. İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince talep ederim. 23.10.2020