İzmir’in Çeşme Belediyesi’nde Faik Tütüncüoğlu ve Muhittin Dalgıç dönemlerinde İmar Müdürü olarak görev yapan, Başkan Ekrem Oran tarafından görevden alınarak memur yapılan Füsun Yılmaz’ın bu süreçten sonra hiç işe gitmediği iddiaları şikayet konusu oldu. 20 aydır raporlar alarak, çalışmadan maaş aldığı öne sürülen eski müdür Yılmaz'la ilgili bugüne kadar CİMER’e 4 ayrı dilekçe verildi. Çeşme'de inceleme konusu olan bazı projelerde belediyenin zarara uğratılması iddialarında adı geçen Füsun Yılmaz hakkında daha önce de İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni talebinde bulunulmuştu.

Hasta raporları almasına karşın sürekli etkinliklere katıldığı, normal yaşamını sürdürdüğü belirtilen Füsun Yılmaz'ın iyileşmeyen hastalığının ne olduğu tekrar soruldu.
23 Ekim 2019 tarihinden başlayarak üst üste 8 kez çeşitli devlet hastanelerinden heyet raporları alan Yılmaz'ın kronik ve iyileşmeyen bir hastalığı varsa malülen emekli edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği'nin CİMER'e gönderdiği son dilekçe şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Makamına,
2005870068 sayılı başvurumuz 27.02.2021 tarihinde Çeşme Kaymakamlığınca cevaplanmış, Belediyemiz çalışanı Sayın Füsun Yılmaz'ın ek belgede tarafınıza göndermiş olduğumuz dökümde görüleceği gibi, 23.10.2019 tarihinden başlayarak üst üste 8 kez çeşitli devlet hastaneleri heyet raporları ve idari izinler kullanarak yaklaşık bir buçuk yıldan fazla süre işe gitmediği ,
nihayetinde son rapor tarihi bitiminden başlayarak Ücretsiz izne ayrıldığı açıklanmıştır.

-657 sayılı memurlar ve kamu çalışanları kanunun 105. maddesinde, iyileştiğine dair rapor tanzim edilip ibraz edilmesi hükmü, hastalığın iyileşmediği durumlarda "Malul" emeklilik hükümlerinin uygulanacağı ifade edilmektedir. kanunun 108. maddesi aylıksız izin tanımı, mazeret ve rapor ile birlikte değerlendirileceği ve koşulları açıklanmıştır.
Derneğimize gönderilen şikayetlerde tarafınıza açıkça ifade ettiğimiz gibi, Memurumuzun raporlu olduğu ve işe gitmediği Çeşme halkınca bilinmektedir. Ancak aynı anda, sosyal etkinlik ve faaliyetlerde bulunması kamu vicdanını rahatsız etmektedir.

Sayın Yılmaz'ın hastalığının ne olduğu, bir yıl kadar süre boyu çeşitli hastanelerden rapor alması gerekçesi, sonrasında iyileşip iyileşmediğinin raporu, aylıksız izne ayrılma gerekçesi & mazeretinin açıklanması, gerekiyorsa, 657 nin 107 maddesinde tanımlı koşulların tetkik edilmesi istenmektedir.
Ayrıca Sayın Nihat Gürbüz ün, 13.03.2020 tarihli 31067 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda, Dezavantajlı Gruplar içinde sayılan rahatsızlığı, yukarıda tanımlı, 657/105-107-108 maddelerinden hangisinin gerekçe gösterildiği belirtilmemiştir.

Arz ve izah edilen gerekçelerle,

bir önceki dönem, yurt dışı seyahatleri dahil sağlıkları ve formları son derece yerinde oldukları bilinen İmar Müdürü ve Fen işleri Müdürü olan her iki personelin, görev yerleri değiştikten sonra hasta ve raporlu oldukları açıklaması çeşme halkı ve kamu vicdanını rahatsız etmektedir.
bahsi geçen hastalıklar ve raporların, hastalıklara dair tahlil tetkik laboratuvar sonuçları, bulguların incelenmesi 4982 sayılı kanun kapsamında kamuoyunu bilgilendirmek üzere tarafımıza gönderilmesi talep edilmektedir. Saygılarımızla

Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği

Kaynak: Manşet Türkiye