Başkan Bektaş: En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 hekime küfür edilerek, yumruk atılmasına sert tepki gösteren Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Bektaş, ‘’Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız’’ dedi.

Tüm hastanelerde uygulandığı  gibi Kadın Hastalıkları polikliniklerinde erkeklerin beklemesinden hastaların rahatsızlık duyması ve hasta yakınlarının içeriye girmek istemesi nedeniyle doktorlar tarafından ikaz edilerek dışarı çıkması isteniyor. Bunun üzerine hastanın eşi çıkmak istemiyor. Bir sonraki ikaz edilmesinde eşine dönerek ‘ben çıkıyorum ama bunlar sana bağırırsa bunların’ diyerek küfürler savurmaya, hekim arkadaşlarımıza hakaret etmeye başlıyor. Agresif hareketler sergileyerek, bağırmaya başlayan, hasta yakını, bağırmaması ve dışarı çıkması konusunda tekrar ikaz ediliyor. Yapılan ikazın üzerine, adam hekim arkadaşımıza aniden saldırıyor, yüzüne yumruklar atıyor. Araya kadın olan hekim arkadaşımız girmeye çalışıyor. Saldırgan, kadın olan hekim arkadaşımıza da saldırıyor, vuruyor, onu kapıya çarpıyor. İki hekim arkadaşımızın darp edilmesi, güvenlik görevlileri yetişene kadar devam ediyor. Bunu hangi insan yapabilir? Bunu hangi vicdan kabul edebilir? Biz söyleyecek söz bulamıyoruz. Tüm sözcükler boğazımızda düğümleniyor. Yaşanan hadisede, sağlık çalışanları darp ediliyor. Biri kadın, iki gencecik arkadaşımız dayak yiyor. Tek derdi, insana hizmet etmek, acılarını dindirmek olan sağlık çalışanlarımız, insanlıktan uzak bir yaratık tarafından saldırıya uğruyor. Daha da acısı bu saldırgan serbest bırakıyor. Bu yaşananları artık bizim vicdanımız kaldıramıyor, kabul edemiyor. Yaşanan olayda sağlık çalışanlarımız kadar onların aileleri de travma yaşıyor. Bu manevi işkencenin hesabını kim verecek. Herkes duysun, bilsin ki, bizim artık sabrımız tükendi. Bizim caniye, saldırgana, vicdansıza gösterecek sabrımız bitti” diye sordu.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2 hekimin uğradığı saldırıya sert tepki gösterdi. Artık sabırların tükendiğini vurgulayan Bektaş, “Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Ege Doğumevi 1. Kat 5 numaralı gebe polikliniğinde, 2 asistan doktor arkadaşımız saldırıya uğradı.

‘’En Sert şekilde Cezalandırılmalıdır’’

Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için sert ceza tedbirleri alınması gerektiğine vurgu yapan Başkan Bektaş, ‘’Ardı ardına meydana gelen sağlıkta şiddet olayları sabrımızı tüketmiştir. Bu canilere öyle bir ceza verilmelidir ki, caydırıcılık etkisi olabilsin, sağlıkta şiddetin önüne geçilebilsin. Sağlık personelinin can güvenliği yok, bu şartlar altında, baktığı hastadan korkan sağlık çalışanları psikolojik olarak büyük baskı altında. Bir an evvel sağlık personeline şiddet kapsamında önlemler alınmalı. Kanun hükmünde kararname çıkartılmalı ve en sert şekilde cezalandırılmalı. Bir insanı, bir sağlık çalışanını, bir kadını, görevini yapmaya çalışan personeli darp eden, hakaretler eden, küfürler, tehditler savuran bir cani, nasıl oluyor da serbest bırakılıyor? Biz bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Yaşanan pandemi sürecini cansiperane yürüten, bu süreçte canını hiçe sayarak fedakarca çalışan, gecesi, gündüzü olmayan sağlık çalışanının canı bu kadar mı değersiz? Sağlık çalışanına saldırmak, hakaret etmek hainliktir, başka açıklaması olamaz. Bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması ve alacağı cezanın emsal teşkil etmesi için elimizden geleni yapacağız. Sürecin takipçisi olacağız. Hekim arkadaşlarımıza tüm imkanlarımızla hukuki destek vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız’’ dedi.