Gebze'de bulunan özel bir diş polikliniğine iki aydır tedavi amacıyla giden 14 yaşındaki lise öğrencisi kız çocuğu son gittiği muayene sırasında hastanede çalışan diş doktoru E. Ş. tarafından fiziksel tacize maruz kaldığı iddia edildi. Çocuğun anlatımlarına göre, önce odada asistanıyla bulunan doktor daha sonra asistanın odayı terk etmesiyle beraber 14 yaşındaki çocuk ile muayene odasında yalnız kaldı. Kız çocuğunun beyanına göre doktor çocuğa 'kaç yaşında olduğunu' sordu. 

Kocaeli Köz internet sitesinde yer alan habere göre, yaşını öğrendikten sonra çocuğun özel bölgelerine ilişkin önce sözle sonra fiziksel temasla tacizde bulunduğu iddia edildi. Korku ve panikten tepki veremeyen çocuk doktorun bir süre odayı terk etmesiyle yalnız kaldı. Geri gelen doktor çocuğun özel bölgelerine dokunarak tacizi sürdürdüğü iddia edildi. Muayenenin bitmesi sonrası çocuğa yeniden temasta bulunarak 'Aramızda kalsın' dediği ileri sürüldü.

Yaşadıklarını panikten dolayı ailesine anlatamayan çocuk, eve gidince muayene odasında yaşadıklarını ailesine anlattı. Hastaneye geri giden aileye, özel hastanenin sahibi olan ve aynı zamanda çocuğu taciz eden doktorun babası T. Ş. saldırdığı bildirildi. 

Hastanede yaşanan arbede sonucu olay karakola taşındı. Aile şikâyette bulunarak savcılığa ifade verdi. Görüştüğümüz çocuğun ailesi, aracı ile sanığın ailesi ve yakınlarının yüksek meblağda para teklif ettiğini, para karşılığı tacizin üstünün kapatılmasını ve şikâyetin geri çekilmesini istediğini ifade etti. Çocuğun ailesi şikâyetinden vazgeçmeyeceğini, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirtti. 

Başka çocuklara ve kadınlara da tacizde bulunmuş olmasından ve bulunabileceğinden endişeli olduğunu belirten aile, sanığın en ağır cezayı alması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Aile başta Gebze'de olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerine, kadın derneklerine, ailelere seslenerek dayanışma çağrısı yaptı. 

Editör: Haber Merkezi