Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yurt genelinde teyakkuza geçen 112 ve umke ekipleri başka hiçbir ülkede olmayacak şekilde organize olup fedakarca göreve başladı. 

Depremde 7 dakika sonra UMKE'nin ve 112 nin 81 ili kapsayan yönetici gruplarında ekiplerin hemen hazırlanıp çıkış yapacağına dair notlar geldi. Edirne'den Artvin'e 81 ildenUMKE ve 112 personeli gecenin geç saatlerine rağmen whatsapp gruplarına müsait olduklarını ve hemen göreve çıkabileceklerini yazdılar. 

Bakanlıktan gelen emirle 81 ilden UMKE ve 112 ekipleri olayın üstünden 1- 1,5 saat geçmemişken çıkışlar yaptılar. Yakın iller olaydan 2 saat sonra Elazığ'a ulaşırken 81 ilini yarısı ertesin gün, gün ağarırken Elazığ'a çoktan ulaşmışlardı. Toplanma alanına ulaşan ekipler koordinasyon merkezinin verdiği talimatlara uymuş, kendi başlarına iş yapmamış, verilen görevleri yerine getirmişlerdir. 

Tam bir disiplin içinde görev alan ve görev bekleyen ekiplerin ısınma, barınma yeme içme ihtiyaçları da anında karşılandı. 112 ve UMKE ekipleri görev yaptıkları süre içinde en ufak bir ciddiyetsiyle yol açmadan görevlerinin yerine getirdiler.