Hakarete uğruyoruz

İzmit 112 Acil Servisi’nde görev yapan ve ilimizdeki bütün hastane ve sağlık kuruluşlarına hasta ile yaralı taşıyan 112 ekiplerine Acıbadem Hastanesi başhekimi tarafından sözlü hakaretlere maruz kaldıklarını ve fiziksel şiddeti ise arkadaşlarının engellediğini öne sürerek sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

112 Acil Sevisinde görevli Kader Şahintürk’ün Acıbadem Hastanesi’nde kendilerine PİSLİKMİŞ gibi muamele yapıldığını hastane içine sokulmadıklarını ve inanılmaz hakaretlere uğradıklarını dile getiriyor. Başhekimin 112 ile mahkemelik olduğunu bunun acısını ise 112 çalışanlarından çıkardığını dile getiren sağlık çalışanları bu durumun da ısrarla devam ettirildiğini dile getiriyor.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda 112 Acil Servis çalışanlarının yaşadığı olay şöyle dile getirilmiş: ‘Acıbadem Kocaeli Hastanesi’nde geçtiğimiz ay başhekim tarafından sözlü hakarete uğradım ve fiziksel şiddet arkadaşlarım tarafından engellendi. Yapılan bu davranıştan dolayı şikayetçi oldum. Bu kadar zaman bu olayı medyaya taşımadım davranışlarını değiştirirler umudu ile. Fakat diğer ekip arkadaşlarıma yapılan bu mobbingin devamı kabul edilemez boyuta ulaşmış

Yapılan çirkin davranıştan sadece biz etkilenmiyoruz maalesef ki hastalarda mağdur ediliyor.

Acıbadem kalitesine yakışmayan bu davranışın ivedilikle düzelmesini temenni ediyoruz.’

Bu olaylar nedeniyle 112 Acil Servis çalışanlarının Acıbadem Hastanesi’ne gitmek istemedikleri ifade ediliyor.

Bu zor günlerde işlerini canla başla yapan 112 sağlık çalışanlarına karşı Acıbadem Hastanesi’nin tavrını düzeltmesi gerekiyor.