Biz her yazıyı yazdığımızda bu kadarı da olmaz diyoruz ,sonra başka bir olay geliyor önümüze ve bizdeki bu kadar olmaz çıtası her geçen gün yükseliyor.

Ama sürgünleri, baskıyı, mobbingi hiçbir zaman normal görmedik görmeyeceğiz.

Bursa Uludağ Tıp Fakültesi Acil serviste görevli hemşirelerimiz ile servis sorumlusu arasında uzun süredir devam sorunları 10 hemşiremiz hastane yönetimine yazılı olarak bildiriyor.Nöbet listelerindeki haksızlık vb...

Bu konuyla ilgili inceleme başlatan hastane yönetimi şikayetçi 10 hemşireyi haklı bularak acil servis sorumlusunu ,sorumluluk görevinden alıyor.

Buraya kadar herşey normal hatta hastane yönetimi yerinde bir karar vermiş gibi gözükse de asıl sorun burdan sonra başlıyor.

"Siz şikayetinizde haklısınız ama nasıl şikayet edip hak ararsınız"dercesine şikayette bulunan ve nerdeyse tamamı aynı sendika üyesi hemşirelerimiz başka servislere gönderiliyor.

Hastane yönetimleri servislerde bir sorun olduğunda haklı ile haksızı ayırmakla mükelleftir.

İlgili Hastane Yönetimine Alenen Soruyoruz:

1.Şikayette bulunan hemşirelerimiz haksız ise niçin sorumluyu görevden aldınız eğer haklı iseler daha önce sorumlu tarafindan mağdur edilen hemşirelerimizi bir de siz mağdur etmiş olmuyor musunuz?

2.Bu yapilan işlem evet sorumlu haksız ama siz de "Hak arayamazsınız"demek midir?

3.Dilekçe hakkının bir Anayasal hak olduğunu biliyor musunuz?

4.Acil serviste görevli deneyimli 10 hemşiremizi aynı anda görevden almak acil servis hizmetlerinde aksamaya yol açar mı?

Sağlik teşkilatında buna benzer o kadar çok olay olmaya başladı ki, kim hakkını ararsa o haksız gibi gösterilmeye başlandı

Yani istenen sanırım: Haksızlığa uğrasan da konuşma hak arama,sana reva görülen maaş kadar yaşa..

Biz bu durumu hiçbir zaman normal karşılamadık karşılamayacağız da hak aramak en insani olan durumlardan biridir.

Vatandaş rahatça şikayet etsin diye şikayet hatları kuran,her servise şikayet kutuları yerleştiren fakat sağlık personeli hak aradığında onları da bir nevi cezalandıran zihniyetle mucadelemiz devam edecektir.

Sağlık personelinin hastane içi görev dağılımlarında belli yasal kısıtlamalar olmalı bu konu idarenin insiyatifine birakilmayacak kadar önemlidir. Yoksa bu konu idarenin işlem yapmadan cezalandırma ya da işine gelen personeli ödüllendirme mekanizmasına dönüşmüştür.Hatta bir sendika bu yöntemi üye devşirme metodu olarak kullanmaktadır.

Görev yerleri değiştirilen hemşirelerimizin ivedi olarak eski görev yerlerine verilmesi bir zorunluluktur.

Sağlıkçı Mehmet