Merhabalar, ismim verilmeden ve doğruluğunu araştırarak aşağıdaki bilgileri sayfanızda paylaşırsanız çok sevinirim.

........ yataklı ...........................Hastane' sinnde günde 10 hastanın dahi  yatmadığı bir hastanede  1 Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü, 1 İdari ve Mali Hizmetler Müdürü var.  Ayrıca 1 tane de İdari ve Mali Hizmetler Müdürü yardımcısı var. Son 2 aydan beridir de Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü kendi işlerini yaptırmak için yanına yine yeni mezun hemşireyi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü birim sorumlusu olarak görevlendirdi.

Bu hemşire yönetmelikler ile belirtilen hiç bir yetkisi olmamasına rağmen elinde çizelge ile, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü yerine hastaneyi teftiş edip notlar alıyor ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü 'ne iletiyor.

Kalite ve temizlik formlarının kontrolünü yapıyor. Sağlık bakanlığı temizlik hizmetlerinin bizzat yöneticiler tarafından kontrol edilmesini isteyen bir genelge gönderdi. Ama bizim hastanede değişen bir şey yok.

Küçücük hastanede bu kadar müdür   ve sorumlu var ama hizmet yok.

Burada müdürler biz çalışanlarla uğraşmaktan kendi görev ve sorumluluklarını yerine getiremiyorlar.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü 'nün hiç bir yönetmelikte yer alamayan bir hemşireyi göevlendirmesi  yasal değildir.

Burada 25 yıl ve  üzeri hemşire,ebe, sağlık memuruna nöbet yazılırken, 25 yıl ve üzeri olmayan, nöbet muafiyet raporu olmayan ebe 3 yıldır hastane eczanesinde eczacıya yardımcı olarak çalışıyor. 1 tane 25 yıl ve üzeri olmayan, nöbet muafiyet raporu olmayan hemşire Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü 'ne istihdam edildi. 1 tane 25 yıl ve üzeri olmayan, nöbet muafiyet raporu olmayan5 yıl öncesi daha aday memurken hasta hakları birimindeki 25 yıllık sertifikalı ebe görevinden alınarak yerine bu aday memur torpilli hemşire verildi ve halen görevine devam ediyor.

Diş polikliniklerinde 1' i 25 yıl üzerinde diğer 2' si i ise 25 yıl ve üzeri olmayan, nöbet muafiyet raporu olmayan hemşire toplamda 3 hemşire istihdam edilmiş, görev yetki alanlarında olmadığı halde çalışmaktadırlar. Polikliniklerden veri giriş personelleri çıkarılıp yerlerine hemşireler ve ebeler verildi. Oysaki hemşirelerin poliklinik sekreterliklerinde çalışmaları çok yıllar önce yasaklanmıştı. 

İmza yetkileri olmadığı halde taşerondan sürekli işçi statüsüne geçiş yapani veri giriş elemanları satın alma, ayniyat, medikal depo vb sorumlularının yanlarına gayri resmi olarak verildiler. Denetim zamanları o birimlerden ayrılıp resmiyette görüldükleri birimlere veriliyorlar.

Temizlik personellerinden birisi veri giriş elemanı olarak, diğeri teknisyen olarak çalışıyor. Ayrıca çoğu zaman bazı temizlik personellerine boya, badana, alçıpan, derz vb yapı ve tamirat işleri yaptırılıyor ve bu işlemler günlerce sürüyor.

Seçim ve miting zamanları temizlik personellerinin büyük çoğunluğu seçim ve miting çalışmaları için izinli gönderildiler, hastanede temizlik ve eğitimler aksadı. Müdürler kendi görev ve sorumluluklarını yerine getirmiyorlar biz çalışanlara yüklüyorlar.

Tıbbi sekreterler kliniklerde, polikliniklerde istihdam edilmek yerine ek ödeme, maaş, özlük, yazı işleri biyomedikal depo, faturalama, tahakkuk, ayniyat deposu vb yerlerde çalıştırılmaktadır.

Hizmetli kadrosundaki birisi yıllardır muhasebe, satın alma ve tahakkuk bölümü sorumlusu olarak çalışıyor.

Yıllardır biz hekim dışı personeller döner sermaye almazken, doktorlar hep aldılar. Hastanemizde biz personellere yıllık izin, sevk, mesai saatleri konusunda sürekli bir baskı var ve sık sık yazı tebliğ ediliyor. Yıllık izin taleplerimizde sorun çıkarılıyor. Oysaki herkese bu baskı yapılmıyor.

Hemşireler maalesef görev alanları dışında istihdam edildikleri için nöbet tutan personellere de iş yükü olarak dönmektedir.

Ortada şikayet olmayınca da maalesef bu sistem yanlış da olsa devam ediyor. İlçe sağlık müdürlüğünde 2 tane 25 yıl ve üzeri olmayan, nöbet muafiyet raporu olmayan hemşiremiz de geçici görevlendirme ile çalışıyor. Hastane pdc' si dolu görünmekte ancak sağlık personelleri sağlık hizmetleri dışında görevlendirilmektedirler.

Bu kadar adaletsizliğin olduğu bir yerde yönetici ve idarecilerin işi gücü bırakıp çalışanlara baskı yapması ve ezmesi haksızlıktır.Hem torpilli sözleşmeliler, hem de torpilli çalışanların sona ermesi şart. Aynı zamanda da herkesin görev ve yetkisine, sorumluluğuna göre çalışması, mobbingin önlenmesi, haksızlıkların giderilmesi çok çok önemli.İdari ve Mali Hizmetler Müdür'lerin hemşirelere ve sağlık hizmetleri çalışanlarına amirlik taslamaları, kendilerini ilgilendirmeyen konulara karışmaları hepimize rahatsızlık veriyor. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür' lerİde beceriksiz ve pasifler, personllere kişisel olarak baskı yapmayı biliyorlar ama kendi görev ve sorumluluklarını yapmayıp bizlere yaptırıyorlar.

Lütfen bunları ismimi belirtmeden tabi ki doğruluğunu araştırarak yayınlayınız. Yukarıda yazdıklarımın hepsi de gerçektir.