Sağlık Bakanlığına ait bir acil yardım ambulansı 10 günü aşkın süredir Gültepe Mahallesi İbrahim Hakkı Caddesi üzerinde park edilmiş vaziyette bekletiliyor. Koronavirüs nedeniyle acil vakaların peş peşe geldiği Batman’da ambulans aracının cadde üzerinde günlerce bekletilmesi, merak konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı ve Batman sağlık İl Müdürlüğünün 72 AV 720 plakalı acil yardım ambulansı, cadde esnafının da dikkatini çekti.

Gazetemize konuşan esnaf “Araç arıza yapmışsa neden arızasını gidermek için sanayiye götürülmüyor? Araç arıza yapmış olsa dahi neden İl Sağlık Müdürlüğü ya da Bölge Devlet hastanesi resmi araç Parkında değil de cadde üzerinde park edilmiş atıl durumda bekletiliyor? Acil yardım Ambulansı ihtiyaç fazlasıysa neden ambulans aracı acil hasta taşımak için merkez üssünde hizmete hazır konumda bekletilmiyor? 

En çok ihtiyaç duyulduğu bir süreçte acil yardım ambulansının caddeye park edilip atıl durumda bekletilmesine Sağlık Bakanlığının ve Batman Sağlık İl Müdürlüğünün vicdanı elveriyor mu acaba? Cadde üzerinde park edilmiş atıl durumdaki acil yardım ambulans aracıyla ilgili kamuoyu adına bilgilendirme beklemekteyiz” ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi