Olay yaklaşık 2 yıl kadar önce gerçekleşmişken, olayla ilgili hastane idaresinin soruşturma açtığı ve karara bağlandığı ortadayken bu konunun yeniden gündeme getirilmesi, üstelik bunu hastaneye ait güvenlik kamera kayıtlarının kullanılarak yapılması kafaları karıştırdı. 

Aynı haber tekrar tekrar manşetlere çekilerek adeta halkın önüne atılan sağlık personelinin soruşturması tamamlanmış bir konu üzerinden linç ettirilmesi kimlerin işine yarıyor?

Bu konudan kimler menfaat sağlıyor? Güvenlik kamera kayıtları hastane idaresinin bilgisi olmadan dışarıya bu kadar kolay servis edilebiliyor mu? 

HASTANE İDARESİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ SIZDIRANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPTI MI?

Bisikletin bir personel tarafından çalınmasın diye kameralarda bulunan bölüme çıkartıldığı, bisikleti gören doktorun gayri ihtiyari deneme amaçlı bisikleti sürdüğü olaya şahit olan personellerin bilgisi dahilinde iken, olayla ilgili soruşturma açılarak doktora soruşturma sonucunda ceza dahi verilmemişken, bu kamera görüntülerini çoğaltarak basına servis edenler hakkında Sağlık Bakanlığı bir işlem yapacak mı merak ediliyor? 

Ordu'da yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, "Ordu Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 1 yıl önce meydana gelen olayın, bugün yaşanmış gibi servis edilmeye çalışılmasının kasıtlı ve maksatlı olduğunu" söyledi. 

“YENİ PAYLAŞILMASI MAKSATLI”

Bir yıl önce meydana gelen bir olayın yeni paylaşılmasının da maksatlı olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Sağlık personelimizin büyük bir kısmı halen daha aylardır ailesinden ve çocuklarından uzakta, can siperane bir şekilde, covid belasına karşı mücadele ederken, birileri tarafından geçen yıl meydana gelen bir olayın, sanki bugün olmuş gibi basına servis edilmeye çalışılması oldukça düşündürücüdür. Kaldı ki idare tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmış ve gerekli işlemler yapılmıştır.” diyerek olayla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını da hatırlattı.

“FEDAKARLIKLARIYLA GÜNDEME GELMELİ”

Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılıksız kalmayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Meslektaşlarımız bu zor günlerde adeta açığı aranırcasına değil, fedakarlıkları ve gayretleriyle gündeme gelmelidirler. Bizlerin de  halkımızdan tek isteği dualarını eksik etmemeleridir. İnşallah büyük özveri gösteren sağlık çalışanlarımızın emekleri karşılıksız kalmayacak ve bu covid belasında hep birlikte el ele vererek kurtulacağız.” Dedi.