Yeni alım ne zaman olacak?

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatlarında personel sıkıntısının had safhada olduğu  bize gelen mesajlarla da görüyoruz. Özellikle yeni açılan Şehir Hastanelerinde personel yetersizliğinden bir çok servisin açılamadığı ameliyatların yapılamadığı söyleniyor.

Böyle olunca personel temini bir an önce gerçekleştirilmeli ve personeli yetersiz birimlere personel takviyesi yapılmalı gerekliliği ortadadır.

Daha önce de sizlerle paylaştığımız 12 bin alım gerçekleştirildi ve atamalar yapıldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız 2019 yılı için 29600 personel alımı yapılacağı ile ilgili açıklamalar yaptılar.

Yapılan açıklamalar binlerce sağlık personelini umutlandırdı.

Bakanlığımız bu umutları suya düşürmemeli bir an önce geri kalan 17600 sağlık personeli alımını açıklamalıdır.

ALIM TARİHİ NE ZAMAN OLACAK?

Personel yetersizliği en çok Şehir Hastanesi olan illerde görülüyor. Bu durum vatandaşımıza da olumsuz yansıyor.

Ak Parti Sağlık Sistemini 17 senede güzel bir noktaya getirdi. Ancak böyle giderse sağlık sistemi geriye doğru gitmeye başlayacak.

Bakanlığımız 29600 personelden 12 bininin alınması sonrasında geri kalan 17600 personelin ne zaman alınacağı maalesef belli değil.

Bu belirsizlik binlerce sağlık personelini olumsuz etkilemektedir. Binlerce sağlık personeli Bakanlıktan bir an önce alım sayısını açıklamasını ve alım tarihini belirlemesini bekliyor. 2020 yılına son 3 ay.

Kasımda alınsa bile güvenlik soruşturmasının en az bir ay süreceğini düşünecek olursak personelin göreve başlaması ancak 2020 yi bulacak gibi duruyor.