Sağlık Bakanlığının yardımıyla cihazın çok daha iyisinin Bolu’ya tahsis edildiğini ifade eden Bolu İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol şöyle konuştu; “Bolu’muzda süreç içerisinde iki tane nükleer tıp hizmeti verdiğimiz ünitemiz var. Birisi İzzet Baysal Eğitim Araştırma Hastanemiz diğeri devlet hastanemize bağlı merkez ünite. Devlet hastanemize bağlı merkez üniteye bağlı olan nükleer tıp hizmet alımı idi. TIGAP tasarruf tedbirleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığımızca bu hizmet alımı ihalemizin yeniden yapımı komisyon tarafından onaylanmadı. Üniversite Eğitim araştırma hastanemizde Nükleer Tıp hizmeti tek birim olarak devam edilmesi öngörülmüştü ve yeni bir sözleşme yapılmamış oldu bu firma ile. Bu süreç içerisinde vekillerimizin desteği, sağlık bakanımızın yardımı ile Adana Şehir Hastanesinde taşınan bir hastanemizde bu cihazın çok daha iyisi Bolumuza tahsis edildi. Böylelikle biz devlete ait iki cihaz ile herhangi bir hizmet satın almadan çok da büyük kar ile devletin lehine olabilecek bir durum ile aynı şekilde hizmet etmeyi planladık.”

Sonunda Buda Oldu! Hastaneye Haciz Geldi, Cihazlar Sökülüp Götürüldü haberimiz için tıklayınız.

“ORTADA BİR HACİZ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Sağlık il Müdürü Muhammed Emin Demirkol, cihazlar ile ilgili yaşanan hukuki süreci de anlatarak; “Sözleşmesi biten firma ekonomik koşullardaki sıkıntıları nedeni ile bu cihazı taşıyamayacağını, taşımanın maliyetini kaldıramayacağını kendisine süre verilmesini talep etti. Yasal olarak bu süreyi verebilmemiz normal süre dışında mümkün değil. Çünkü biz o cihazın çıkması devletin vereceği cihazın gelmesiyle hızlıca hastalarımıza hizmet etmemiz lazım. Kendileri bizim yazışmalarımıza cevap vermediler. Biz de bu süreç içerisinde Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki avukatlarımızla tebligatlarımızı takip ettik. Sonrasında da firmayı bu yeri boşaltmadığı için mahkemeye verdik. Tabi cihazlar çok kıymetli ve taşıması büyük maliyetli. Bu firmaya kiralayan ana bayiye de ulaştık onlarda mahkemeye dahil oldular. Bu cihazın kendilerine ait olduğunu aracı hizmet everen firmadan daha çok kendi hakları olduğunu mahkemeye beyan ettiler. Mahkemede bu taleplerini uygun gördü. Ana firmaya bu cihazın taşınma yetkisi verdik. Biz buna çok sevindik. Hukuk birimimizin burada büyük bir başarısı var. Kararı hızlıca çıkarttık ve akşama da ana firma, kendi cihazını mahkeme kararıyla ve kendi imkânlarıyla götürdüler. Ortada bir haciz söz konusu değil. Ana firmanın bizim mahkememize dahil olarak, bizim için sevindirici bir sonuç ile bu merkezin boşaltılması söz konusu. Devletin bize tahsis ettiği cihaz Adana’da bekliyor. Burası boşalmadan da onu getiremiyoruz. Şuan yerimiz boşaldı. Adana’daki Sağlık Bakanlığımıza ait cihazı Bolu’ya getirerek iki ayrı yerde cihazla hizmet vereceğiz. Bu süreçte herhangi bir mağduriyet olmaması için, aynı zamanda randevu sürelerinin de uzamaması için üniversite hastanemizde 8.00 ile 17.00 arası çalışan cihazımızı, devlet hastanesi personelimizi göndererek gece 24.00’a kadar açık hale getirdik. Randevu sürelerini de uzattırmadık, hasta mağduriyeti yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

“ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VEREN BİR MERKEZ OLACAK”

Cihaz getirildikten sonra iki merkez halinde çevre illere de hizmet verileceğini vurgulayan Demirkol, “Taşınana kadar da bunu kimse fark etmedi. Ekip arkadaşlarımızın fedakârca çalışmalarıyla üniversite hastanesinde 8.00 ile 24.00’a kadar süren çift vardiyalı sistemle Bolumuza ve çevre illerden gelen nükleer tıp hizmeti alacak vatandaşlarımıza yansıtmadık. İnşallah, bu cihazı Adana’dan getirdiğimizde, iki ayrı merkezle, sadece Bolu’ya değil, çevre illere de hizmet veren bir merkez olarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi