Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde bazı zamanlarda uzun kuyruklar olduğu gelen şikayetler arasında yer alıyordu.

Rektörlük bu durumun önüne geçebilmek için çeşitli çalışmalar yapsa da sabahın erken saatlerinden itibaren polikliniklerin önünde kuyruklar oluşuyordu.

"VATANDAŞLARIMIZDAN RANDEVU HATLARINI KULLANMALARINI İSTİYORUZ"

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ konuyla ilgili açıklama yaptı. Rektör Demirdağ, zaman zaman kuyruklar oluştuğunu ifade ederek gerekçe olarak randevu almadan gelen hastaları gösterdi. Rektör Demirdağ, "Birikme çok eski alışkanlıklardan biri ve sadece bizim hastanemizde değil bütün Türkiye’deki hastanelerde olan bir durum. Bunun olmaması için de özellikle sabahın erken saatlerinde, haftanın birinci gününde bu yoğunluklar da biraz daha fazla oluyor. Bu açıdan biz özellikle vatandaşlarımızdan randevu hatlarını kullanmalarını istiyoruz. Yine geldiklerinde bekleyecekler ama belki yarım saat on dakika bir saat. Yani 3 saat 5 saat orada sabahın yedisinde gelip 1 de muayene olmayacaklar. On buçukta gelip on birde muayene olurlar en fazla. Hasta muayenesindeki aksamalar bazen olabiliyor" dedi. 

"0424 606 01 12 TELEFONUNDAN RANDEVU ALABİLİRLER"

Rektör Demirdağ, hastaların kuyruklarda uzun süre beklememeleri için mutlaka randevu almaları gerektiğini belirterek hastanenin randevu sisteminin telefon numarasını paylaştı. Prof. Dr. Demirdağ; "Biz özellikle randevu hattını kullanmalarını istiyoruz. Sizler vasıtasıyla ben tekrar bizim randevu hattımız var hastanenin 0424 606 01 12 randevu hattından randevularını almalarını yoğun saatlerden ziyade o randevu hattının marjı için de daha çok hasta yoğunluğunun azaldığı saatlerde almalarını özellikle ben kendilerine öneriyorum. Böylece hem kendi zamanlarını verimli kullanmış olacaklar. Böylece fazla orda beklememiş olacaklar. Ama her zaman yani yüzde yüz bu beklemeleri sıfıra indirmek şuanda ülkemiz şartlarında maalesef mümkün değil. Hem mekan hem de insan kaynağı hem de anlayış açısından baktığımızda bunları bir araya getirdiğimizde yüzde yüz değil ama bu azaltılabilir süreler kısaltılabilir. Bunun için hepimizin işte bu yolları kullanırsak randevu hattını kullanırsak daha verimli hizmet almış olacağız" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:elazigsonhaber.com/

Editör: Haber Merkezi