Emsal sayılabilecek toplu sözleşmelerde %38'ler memnuniyetli anlaşmayla sonuçlanan işçi toplu sözleşmesi üzerinden 24 saat geçmeden memur için reva görülen rakamlar telaffuzu bile mümkün değildir.

Yarı yıllık kayıpların %12'yı bulduğu ekonomik şartlarda takriri tespitin yarısını reva görmek memuru görmezden gelmektir. 2022 yılı için 5+6 , 2023 yılı için 6+6 oranları hiç söylenmemiş, bizde duymamış olalım.

Ekonomiyi ayakta tutan memurları ekonomik dar boğaza getirmek, ekonomiyi dahada kötüye getirecektir. Marketlerde raflardaki ürünlerin fiyatlarını görmüyor musunuz? Bir gün aldığınız ürünü ikinci gün aynı fiyatta alamıyorsunuz. Ev kiraları aldı başını gitti.

Zam telaffuzu yerine enflasyon farkı deseniz bundan daha iyiydi, zam yaptık demezdiniz. Bu teklif iki katıyla telafi edilebilir.

3600 ek göstergenin halledileceği memnuniyet verici olsa da, toplu sözleşmeyle alakalı bir durum değildir. Cumhurbaşkanımızın sözünün geçte olsa yerine gelmesidir.

Seyyanen zam 600,00 TL işçiden sonra memura bir hakkın telafisidir. Bu sonuçlar toplu sözleşme masasından ziyade sahayı, çalışanları hayal kırıklığına uğratmıştır.

Mevcut talepler iki katına çıkarılarak, zararın neresinden dönülürse kârdır, denilerek gönüller alınır inşallah

Likapa