Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal, 10 bin sendika üyesini kapsayan yeni toplu iş sözleşmesi ile en düşük aylık çıplak ücreti 4 bin 200 lira olarak belirlendiklerini ve sözleşmenin ikinci yılından itibaren, tüm sendika üyesi çalışanlara Ramazan ve Kurban bayramları için 1000 lira bayram yardımı ödemesi yapacaklarını duyurdu.

Türk Telekom ve Türkiye Haber - İş Sendikası arasındaki 14. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk - İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Türkiye Haber - İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak'ın katılımıyla Türk Telekom Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yeni sözleşmeye göre, şirkette sendikalı çalışanların ücretlerine yapılacak iyileştirme sonrasında, bu yılı kapsayan ilk 6 aylık dönem için seyyanen 850 lira, ikinci 6 aylık dönem için seyyanen 450 lira, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için ise yüzde 5.5 zam yapılacak.

Sözleşmeyle üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemlerde enflasyonun yüzde 5.5'i geçmesi durumunda, aşan kısma denk düşen tutarın ücretlere ilave edilmesine de karar verildi.

En düşük maaş 4.200 TL

Önal, sözleşmenin detaylarına ilişkin olarak şu bilgileri paylaştı:

"Sözleşme çerçevesinde, en düşük aylık çıplak ücreti 4 bin 200 lira olarak belirledik ve bu sınırın altındaki ücretlerde gerekli iyileştirmelerin yapılması yönünde karar aldık. Sendikalı çalışanlarımız için de daha düşük ücretle çalışanları desteklemek, daha yüksek tutarda ücret artışı alabilmelerini sağlamak amacıyla, ilk ve ikinci altı aylık dönemler için seyyanen artış, üçüncü ve dördüncü altı aylık dönemler için ise ücret iyileştirmesi yaptık. Ek olarak, sözleşmenin ikinci yılından itibaren, tüm sendika üyesi çalışanlarımıza Ramazan ve Kurban bayramları için 1000 lira tutarında bayram yardımı ödemesi yapılmasını kararlaştırdık."

10 bin kişiyi kapsıyor

Önal, yaptıkları anlaşma ile yaklaşık 10 bin sendika üyesi çalışanın 2 yıl boyunca esas alacağı çalışma koşullarını, ücretlerini ve sosyal haklarını belirlediklerini belirterek, bunun, şirketteki dayanışma ve takım ruhunu daha da geliştirme yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Şirketin ve Türkiye Haber - İş Sendikası arasındaki ilişkilerin ana prensiplerini düzenleyecek imzaların atıldığını dile getiren Önal, sürece dahil tüm paydaşların beklentilerini karşılayacak bir anlaşma gerçekleştirdiklerini bildirdi.