Sağlık camiasının merakla beklediği yeni döner sermaye yönetmeliğinde, Bakan Koca'nın açıklamalarıyla birlikte sona gelindiği öğrenildi.

Kabine toplantısından sonra gazetecilere konuşan Sağlık Bakanı Koca,” yeni bir yönetmelik hazırladık. Adaleti temin etmeye emeğin karşılığını vermeye odaklandık. Taslak ilgili kurumlara gönderildi” açıklamasını yapmıştı.

Yönetmelik Taslağı Cumhurbaşkanlığı ve Maliye’ye Gönderildi

Bakan Koca'nın yaptığı açıklama sonrasında yeni yönetmelik taslağının Cumhurbaşkanlığının ilgili Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderildiği anlaşıldı.

Yönetmelik İçeriği Sır Gibi Saklanıyor

Kulislere düşen bilgilere göre yönetmeliğin içeriği sır gibi saklanırken bir çok farklı bilgi Bakanlık koridorlarında konuşulmakta. Uzman doktorlara 9 bin lira ek ödeme geleceği de söyleniyor, 5 bin lira verileceği de konuşuluyor.

saglikpersonelihaber.NET Kulis Bilgilerine Göre

Salık Bakanlığı kaynaklarımızdan edindiğimiz TABAN ek ödeme bilgilerine göre; Uzman doktorlara yaklaşık 5000 TL civarı TABAN ek ödeme geleceği söylenirken hekim harici personele ise 1000 ya da 1500 TL civarı bir taban ek ödemenin geleceği söyleniyor.

Bazı Kaynaklar 9 Bin Lira Diyor

Bazı kaynaklarda ise uzman doktorların taban ek ücretinin 9000 TL, pratisyen hekimlerin 7000 TL şeklinde ek ödeme alacağı, hekim haricinin ise 3000 TL Taban Ek Ödeme alacğaı söylense de biz bu bilgiyi saglikpersoneliHABER.NET olarak teyit edemedik.

Taban Ek Ödeme Tüm Çalışanlara Gelecek

Çıkarılacak yeni yönetmelikte özetle; tüm sağlık çalışanları için bir TABAN ek ödemenin olacağı, özellikle döner sermaye dağıtamayan hastanelerde hekim ağırlıklı döner sermaye almayan çalışanın kalmayacağı bilgisi konuşuluyor.


Sağlık Personeli Yıllık İzin ve Rapor Aldığında Ne Kadar Ücret Eksik Ödenir? - TIKLAYINIZ.


Performans Daha Yüksek Dağıtılacak

Yönetmelikle getirilecek kıstaslara göre performans daha etkili ve yüksek şekilde dağıtılacak, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarına da bir iyileştirme yapılacağı söyleniyor.

Editör: Haber Merkezi