2 bakanlığın yürüttüğü vergi dilimi düzenlemesi sonrasında yeni vergi dilimlerine göre gelir vergisi kesintisi yapılacak.

Güncelleme sonrasında memurun ve işçinin cebinde aylık yaklaşık 1270 TL para kalacak.

Yapılan güncellemeyle memur ve işçinin maaşlarının arttırılması hedefleniyor. Düzenlemenin detayları TGRT haberde şu şekilde anlatıldı:

TGRT’de yer alan vergi dilimi düzenlemesi ile ilgili haber milyonlarca çalışanı heyecanlandırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının yürüttüğü vergi dilimi düzenlemesi sonrasında çalışanların ücretlerinin yılsonuna doğru düşmeyeceği ve yaklaşık 1270 TLnin cepte kalacağı belirtiliyor.

Asgari ücret alan işçilerle kamu kurumlarında çalışan personeli yakından ilgilendiren düzenleme ile ilgili TGRT’de yer haberde 2 bakanlığın ortak çalışma yürüttüğü ileri sürüldü.

Bilindiği gibi vergi dilimleri yeniden değerleme oranına göre 20 yıldır düzenlenmemesinden dolayı çalışanların özellikle Eylül ve Ekim aylarında maaşlarında ciddi düşüşler yaşanmakta.

Örneğin Ocak ayında 10.000 TL maaş alan bir çalışan 630 TL gelir vergisi öderken Eylül ayında bu rakam 1900 TL’ye kadar çıkıyor. Yaşanan gelir vergisi kesintisi nedeniyle çalışanların büyük kayıpları olurken Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Öalışma Bakanlığından ücretlileri sevindirecek adım geldi.

TGRT’nin iddiasına göre Hazine Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı gelir vergisi dilimleri ile ilgili yapılacak düzenleme için toplantı yapıyorlar. Toplantıların sonunda hazırlanacak taslak çalışma ile basına bilgi verilmesi öngörülürken özellikle Eylül ve Ekim ayında yaşanan maaş düşüşleri tarihe karışacak. Kısaca memur ve işçilerin maaşları yılın son aylarında düşmeyecek ve yaklaşık 1270 TL para ceplerinde kalacak.