Haziran ayına ait enflasyon verilerinin açıklanması sonrası masa başı editörleri tarafından hazırlanan memur maaşları tabloları sağlık çalışanlarının gerçek maaşlarını yansıtmamaktadır.

2022 yılı ikinci dönem memur maaş zammının açıklanacağı bugünlerde ulusal basın başta olmak üzere bir çok haber sitesi memur maaşlarını yayınlamaktadır. Yayınlanan rakamlar ise vatandaşın gözünde sağlık çalışanlarına çok yüksek maaş alıyor algısına sebep olmaktadır.

Bu zam haberlerini ve tablolarını yapanlar mutemetlik, devlet memurluğu ve sistemi ile alakası olmayan masabaşı haber editörleridir  Verdikleri tablolarda eş yardımı, yemek yardımı, çocuk yardımı ve 20 yıllık 1.dereceli lisans mezunu hemşire maaşlarını vermektedirler. 

Sağlık Çalışanları aldıkları maaşlar ile memurlar arasından en düşük maaş alan kesimdir. Bugün bir uzman doktor olmak için lisenin üstüne en az 10 yıl daha okumak, zorlu sınavlar ve nöbetlerle baş etmek gerekiyor. Uzman doktorun gelir yönünden ise lise mezunu bir işçi  ile arasında sadece yarım maaş fark var. 

Sağlık Çalışanlarının bir kısmıda sözleşmeli olup, gelirlerden diğer memurlara göre daha fazla kesinti yapılmaktadır.

Toplumu uyarıyoruz. Sağlık Çalışanları yüksek ücret almıyor

  • TSM ve 112 Acil doktorları ile astsubaylar aynı maaşı alır. 
  • Hiç bir hemşire öğretmenden fazla maaş almaz
  • Sadece Bekçi ile paramedik aynı maaşı alır. 

Askerimizin polisimizin öğretmenizinde maaşı düşük ve hak ettikleri elbette bundan fazlası. Burada örnek göstermek için diğer mesleklere yer verdik.

Basından öyle haberler çıkıyor ki sağlık çalışanları ise aldıkları düşük ücretlere en yakınlarını, ailelerini dahi inandıramıyorlar. 

Editör: Haber Merkezi