Kamuda 2018 yılında çıkarılan 696 Sayılı KHK ile  işçiler 4D kadrosunda istihdam edilmeye başlandı. Sağlık Bakanlığında da bu kapsamda yaklaşık 180 bin sürekli işçinin çalıştığı biliniyor. Diğer taraftan geçtiğimiz aylarda sözcü gazetesinin yaptığı özel haberle, işçilerin maaşları hemşire maaşını geçti yorumlarının ardından Kamu işçi maaş tablosu? merak edilen başlıklardan biri olmaya devam ediyor.

4D Sürekli İşçi Kadroları Hangileridir?

2018 yılı itibariyle taşeron şirketlerin altında görev yaparken 696 sayılı ile kadro verilen sürekli işçiler;  bilgi işlem, temizlik personeli, güvenlik görevlisi ve sayıları az da olsa klinik destek elemanlarıdır. 657 4 D kapsamında devlet tarafından çalıştırılan bu personeller, kamu kurumlarında sürekli işçi statüsünde görev almaktadırlar. Sürekli İşçilere dair daha detaylı bilgiye "Kamuda 4D Sürekli İşçi Ne Demek? 2022 Sürekli İşçi Maaşı ve Tediye Miktarları" başlıklı haberimize tıklayarak erişebilirsiniz.

 # 696 KHK ile kadroya alınan 4d sürekli işçilerin ocak 2022 dönemine ait zamlı maaş bordroları yayınlandı. Net maaş: 6.471,36 TL oldu. "4 D Sürekli İşçi Ocak Ayı Zamlı Maaş Bordroları Yayınlandı!" başlıklı haberimize tıklayarak detaylarını öğrenebilirsiniz.

2022 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Maaşları

4D sürekli işçilere 2022 yılı içerisinde ödenecek olan sosyal yardımlar, sendikal kesintiler, ikramiyeler, tediyeler ve ek ödeme gibi gelir kalemleri tüm detaylarıyla aşağıda tabloda gösterildi. 

Günlük Ücreti: 201,66 TL olurken, Her ay yapılan sosyal yardım ödemesi 627,14 TL, yol yardımı 322,14 TL, Hizmet primi 626 TL üzerinden ödeme yapılacak.

* 696 KHK'lı, taşerondan kadroya geçen, 4/d'li işçi EN AZ alabileceği miktar hesaplandı.
* Yılda 3 defa verilen tediye, yılda 2 defa verilen ikarmiye ve yılda 1 defa verilen ek ödeme aylara bölünüp paylaştırıldı.
* Bu tabloda bazı branşların alabileceği tazminat ve nöbet ücretleri dahil değildir.
* Hesaplama ortalamadan yapılmıştır. 
* 100-150 tl miktarlarda değişiklik olabilir 

 # Sürekli işçilerin her ay aldıkları maaşın detaylı dökümüne "Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi 2022 Ocak Maaş Bordrosu" başlık haberimize, Yılda 4 defa aldıkları tediye ödemelerinin detaylı bordrosuna "Sağlık Bakanlığı İşçi 2022 Ocak Zamlı Tediye Bordrosu Belli Oldu" başlık haberimize ve yılda 2 defa aldıkları ikramiyelerinin detaylı bordrosu için "Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi 2022 İkramiye Bordrosu!" başlıklı haberimize tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

SÜREKLİ İŞÇİ GECE ZAMMI NEDİR?

Toplu İş Sözleşmesinde ayrı bir madde de düzenlenen uygulama ile gece döneminde (Akşam 20.00 ile Sabah 06.00 saatleri arası) çalışan işçilerin, çalıştıkları bu süreler için yevmiyelerinin yüzde 35 (yüzde otuz beş) zamlı olarak ödenmesi demektir. Ortalama bir hesaba göre bu ücret de saatlik 7 TL, bir günde yapılan gece mesaisi için yaklaşık olarak 70 TL civarıdır. 

SÜREKLİ İŞÇİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR Mİ?

Resmi mevzuatta yeri olmamakla beraber Sağlık Bakanlığında yetkili sendika olan Öz Sağlık İş tarafından 2021 yılında yapılan açıklamaya göre kendi sendikalarına üye olan işçilere 2022 yılının Ramazan Bayramında 250 TL, Kurban Bayramında ise 250 TL olmak üzere 500 TL ikramiye ödeyeceğini duyurdu. 

Kamu İşçileri: Geçinemiyoruz

Kamu işçisi sağlık çalışanları geçtiğimiz gün yaptıkları açıklamada, "İnsanca yaşamak istiyoruz" diyerek, acilen karşılanmasını istedikleri 5 talep için imza kampanyası başlatmıştı. "Sağlık İşçileri: Geçinemiyoruz!" başlıklı haberimize tıklayarak imza kampanyasının detaylarını okuyabilirsiniz.