Uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavlarının ardından öğretmen maaşı zam tutarı hakkında Milli Eğitim Bakanından açıklama geldi.

Uzman öğretmen ile Başöğretmen maaşlarının ne kadar artacağı sorusunun cevabını Milli Eğitim Bakanı Özer yanıtladı.

Uzman öğretmen ve Başöğretmen maaşlarına yapılacak artış büyük bir merakla bekleniyordu. Uzman öğretmen maaşlarına yapılacak yeni zam ile ilgili Mahmut Özer, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eğitim camiasının uzun süredir tepki gösterdiği uzman öğretmenlik sınavı ile ilgili soruların hayli kolay olması öğretmenlerin yüzünü güldürdü.

Uzman öğretmen maaşı ne kadar artacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı açıklama sonrası uzman öğretmen maaş artışının 3000 TL civarında olması bekleniyor. Meb Bakanı Özer, uzman öğretmen maaşı 3000 TL civarında artacak dedi.

Başöğretmen maaşı ne kadar 2022

Başöğretmen maaşıyla ilgili Ahmet Hakan’ın programına katılan Mahmut Özer, Başöğretmen maaşlarının 5000 TL artacağını kaydetti.

Yıl sonu enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından uzmanların öngörülerine göre şu an 8000 TL ile 9000 TL civarında olan bir öğretmenin maaşı ise 14000 TL’ye çıkabilir. Diğer taraftan en düşük memur maaşı için ise uzmanların öngörüsü ocak ayında yapılacak zamla 11000 TL civarına çıkması bekleniyor. Güncel öğretmen maaşı ne kadar? sorusunun cevabı için detaylı hazırladığımız makalemize "Öğretmen Maaşları Ne Kadar?" başlıklı içeriğimize TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

2022 Kasım öğretmen maaşları

Kadro derecesi 9/1 öğretmenin Kasım döneminde aldığı ücret 9060 tl oldu. Bekar bir öğretmenin aldığı 9060 TL maaşa 750 TL ek ders ücreti eklendiğinde toplam tutar 9810 TL olarak ödeniyor.

EDUHEP 2022 (Ek Ders Ücreti Hesaplama Programı)

Ek ders ücretini hesaplamak isteyen öğretmenler EDUHEP programını internette araştırmaya devam ediyor.

Kadrolu öğretmenler, ücretli öğretmenler, emekli ücretli öğretmenler internet üzerinden online olarak ek ders saatini girerek ücretlerini hesaplayabiliyor. 2022 Temmuz-Aralık maaş Döneminde, 9/1, Bekar, Öğretmenin; toplam 60 saat gündüz, 12 saat nöbet şeklinde olan Kasım ayına ait ek ders ücreti 3.362,72 TL brüt olmuştur. Bu tutarın 2.802,27 TL’si gündüz için, 560,45 TL’si ise nöbet ücretinden oluşmaktadır. Damga ve Gelir vergisi kesintileri sonrası net EDUHEP ek ders ücreti 933,45 TL olarak hesaplanmaktadır.

Öte yandan sosyal medya platformlarında öğretmenleri aldıkları düşük öğretmen maaşları nedeniyle hükümete eleştiri okmlarını yöneltmeye devam ediyor. İddialara göre yeni mezun olan asistan hekimin 20000 TL ile 30000 TL ücret aldığını ileri süren öğretmenler, sosyal medyada bu konuyu eleştirdikleri görüldü.