Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Hazine Ve Maliye Bakanlığı uzun zamandır süren 3600 ek gösterge ile ilgili bütçe çalışmasını tamamladı. Son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildiği belirtiliyor.

5 MİLYONU AŞAN MEMUR VE EMEKLİSİNE MÜJDE GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz Hafta Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taslak çalışmasını sundu 3600 ek gösterge ile ilgili 5 milyonu aşkın memur ve emekli ilgilendiren formülde karar kılındı.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAYACAK

Yapılan hesaplamalara göre yapılacak düzenlemenin ardından emekli ikramiyelerinde %20 artış sağlanması beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karar verilen formülle ilgili detayları bugün toplanacak kabine toplantısının ardından kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

2 YILLIK MEZUNLARDA KAPSAMA ALINACAK İDDİASI

Yıllardır beklenen 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalarda sona gelinirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü kabine toplantısını işaret ederek “yaptığımız hazırlığı detaylarıyla anlatacağım” şeklindeki konuşması memurlar da heyecan yarattı. Daha önce 4 meslek grubu için açıklanan 3600 ek gösterge ile ilgili çalışmalar devam ederken sadece lisans mezunlarının faydalanacağı basına yansımıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı çalışmaların ardından iddialara göre 2 yıllık yüksek öğrenim mezunlarının da 3600 ek gösterge kapsamına alınabileceğini söyleniyor.

HİÇ EK GÖSTERGE ALAMAYANLARDA KAPSAMA ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Ak Parti tarafından Meclis Başkanlığına sunulması beklenen 3600 ek gösterge teklifiyle Ek göstergeden hiç faydalanamayan yaklaşık 2 milyon 148 bin emeklinin %24’ünün de kapsama dahil edilecek. Diğer taraftan 2200 ile 3000 arası düşük ek göstergeden faydalanan %25’inin de çalışma beraber göstergelerinde artış sağlanacak. Özetle, 4 meslek grubunun dışında kalan tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde 500 ile 600 puanlık ek gösterge artışı sağlanması hedefleniyor

Yapılan çalışma ile memuriyete 2008 yılından önce başlayanların emekli aylıklarında da doğrudan artış sağlanması hedeflenirken polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisi ve diğer meslek gruplarına ek gösterge artışından faydalanacak.

Çıkarılacak düzenleme sonrası bütçeye ek göstergenin maliyetinin yaklaşık 60-80 milyar olacağı tahmin edilirken 3000 ek gösterge alanların 3600’e çıkmasıyla örneğin bir hemşirenin emekli aylığının 5275 TL’den 6432 TL’ye çıkacak.