Pandeminin tüm yükünü salgının başından beridir çeken sağlık personelleri TÜİK tarafından açıklanan 2 bin 792.10 liralık ücret önerisi sonrasında sosyal medya'da tepkilerini ortaya koydu. Alın terlerinin nasıl heba edildiğini anlatan sağlıkçılar birde bordro paylaşarak yıllarca gasp edilen haklarının, alın terlerinin karşılığını istediler.

Sağlık çalışanlarının çok büyük kısmı sabit üstü ek ödeme alamazken yine birçok kısmı nöbet parasıda alamıyor. Sağlıkta son yıllardaki yanlış işlerin faturaları sağlık çalışanlarına kesiliyor. 
Hastaların memnuniyeti kadar sağlık çalışanların da memnuniyeti düşünülmeli ve emeklerinin karşılığı verilmelidir.

BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE 150 LİRA DAHA FAZLA KESİNTİ

Geçtiğimiz ay (Kasım) maaşından Gelir Vergisi olarak kesilen tutarlardan Aralık ayında 150 liraya varan artışlarla daha fazla ücret kesintisi yapıldığı görüldü. Kesintinin yani vergi oranının arttığı çok açık görülüyor. Bu kesintiler adaleti ortadan kaldırmaktadır.

İŞTE ARALIK 2020 SAĞLIKÇI MAAŞLARI


*
15 yıllık memurum vergim maaşıma engel. Kirayi ve krediyi ödedim maastan hicbirsey tl kuruş kalmadi , kuru ekmek yiyorsa ac degildir diyenlere sorulur. Nöbet parasida olmasa nasil gecinecez


"
8 senelik hemsireyiz 3 vardiya sistemi ile hergun ise gidiyoruz. Pozitif vakalar hinca hinc. Gebeyim karantinasi bitmis ama hala pozitif olan hemsire arkadasim ile her gece nobet tutuyorum. Ve mukafatimiz. Temizlik personeli hasta bakici bile bizden fazla aliyor !!!"


"
24 saat ambulansla covid+ hastaları yoğun bakımlara, servislere, evlere bırak, gerekirse sırtına al, gerekirse müdahale et,kucaklayıp taşı ve tabiki kaçınılmaz son,covid pozitifim.Tüm bunlara karşılık aldığım sendika kesintisi olmayan, bes kesintisi olmayan, geçen aydan daha düşük aldığım MAAŞIM. Bu dünyadan sonra birde mahşer var...."

Önlisans Tekniker Maaşı: