TGRT haber tarafından yapılan değerlendirmede, TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’ın iddiasına göre memurların maaş zammı beklentisinin asgari ücret zammı veya en az %40 olduğuna dikkat çekildi.

Yine Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan’ın kulis bilgilerine göre, hükümetin masasındaki rakamın da % 30 -40 oranında olabileceği söylendiği dile getirildi.

Enflasyon farkının üzerine + refah payıyla zam oranının % 40’a yaklaşacağı dile getirilen haberde yeni yılda memura maaş zammı olarak % 40’ın öne çıktığı iddia edildi.

Milyonlarca memur yeni yılda alacağı zammı bekliyor. Asgari ücretin yüzde 54.6 zamlanması ve işçi maaşlarının 8 bin 506 liraya ulaşmasıyla gözler memur zammına çevrildi. 2023 memur maaşı için yüzde 30 zam + 10 puan refah beklentisi öne çıktı. Memurun kazancını belirleyecek ücret enflasyon oluyor. Temmuz-Ocak dönemi arasında 6 aylık enflasyonla memur ve memur emeklisi maaşı ortaya çıkıyor. Ancak memurlara enflasyonun dışında bir zam ve refah payı öne çıktı.

Memur ve memur emeklisinin yeni yıl kazancı belli oluyor. 2023 memur maaşları beklenirken son kulis bilgisi sızdı. Memura yüzde 30 zam ve 10 puan refah beklentisiyle yüzde 40’a yakın zam beklentisi öne çıkmıştı. Öğretmen, doktor, hemşire, imam, polis ve diğer memurların maaş tablosu için hesap kitap yapıldı.

Asgari ücret zammı geçtiğimiz hafta netleşmiş ve net maaş 8 bin 506 liraya yükselmişti. Yüzde 54.6 zam oranının kamu ve özel sektörü etkilemesi bekleniyor. Brüt asgari ücret 10 bin 8 liraya yükselirken, asgari ücretli bir işçinin işverene maliyeti 11 bin 750 lira olacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 8 BİN 39 LİRA

Asgari ücrete yapılan artışla birlikte memurların da beklentisi yükseldi. Şu anda en düşük memur maaşı 8 bin 39 lirada kaldı. Memurların beklentisi asgari ücretteki iyileştirmenin kendi maaşlarına yapılması oldu.

Ocak’ta enflasyon farkı ile yüzdelik zammın yansıyacağı zam bekleniyor. Refah payı artışıyla en düşük emekli maaşında iyileştirme olacağı tahmin ediliyor.

Memura enflasyon oranının üzerinde artış için ilk sinyali Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. Bakan Bilgin, “Memura enflasyonun üzerinde zam yapacağız.” demişti.

MEMURLAR EK ZAM BEKLİYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşmıştı. Görüşmede ek zam taleplerini ilettiklerini dile getiren Yalçın, “Hükümetin bu anlamda cümle kullanacağı konusu ifade edildi. Dolayısıyla biz temel beklentiyi asgari ücrete yapılan iyileştirmenin piyasa gerçeklerini dikkate alarak yaptı. Aynı piyasa bizim içinde geçerli ve hatta şu an asgari ücrete yapılacak olan iyileştirme ifade edildikten sonra etiketler bir anda değişti. Bunu bir kez daha ifade ediyoruz ve memur olarak ek zam bekliyoruz” ifadelerini kullandı.