EGM’nin promosyon anlaşmasını güncellemesinin ardından Sağlık Bakanlığı’da harekete geçerek promosyonla ilgili çalışma başlattığını Sağlık Müdürlüklerine bildirmişti.

İl Sağlık Müdürlükleri tarafından ihale usulü yapılan promosyon sözleşmeleri, geçmiş yıllardaki promosyon tutarlarının düşük kalması nedeniyle artan tepkiler sonrası farklı bir yöntemle ilerleyeceği söyleniyor.

Bu yaşanan gelişmelerin ardından 2022 yılı sağlık promosyonunun ne zaman hesaplara geçeceği ile ilgili çalışanların beklentisi artmış durumda.

Gelişmelerin ardından başta İstanbul ve Ankara gibi metropol kentler olmak üzere Sağlık Bakanlığının yapacağı çalışmayla, çalışanları memnun edecek bir promosyon anlaşmasının yapılması bekleniyor.

Sağlık Çalışanları Promosyon 2022

700 Bin’e yakın Sağlık Bakanlığı personelini yakından ilgilendiren promosyon haberi geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı tarafından gelmişti. 81 İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık müdürlükleri promosyon komisyonları marifetiyle yapılan promosyon ihaleleri 2022 yılı Ekim ayı itibari ile durdurulmuş durumda. Sağlık Bakanlığı promosyon konusunda adeta kolları sıvadı. Bakanlık promosyon anlaşmaları ile ilgili Merkezi bir çalışmayı başlatmış durumda.

Özellikle Pandemi sırasında fedakarca çalışmalarıyla toplumun tüm kesimlerinden takdir toplayan sağlık personelleri; promosyon güncellemelerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı’na göre daha yüksek oranda alacağı bilgisi TGRT HABER’de duyuruldu.

Sağlık profesyonelleri uzun süreli anlaşmaların mağduriyet yaşattığını ileri sürülerek yeni anlaşmasnın 50 Bin TL, 3 yıl süreli ve enflasyon farkının da protokole yansıtılmasını istiyor.