Önlisans mezunu bir hemşireye temmuz ayına ait teşvik ek ödemesi 370,95 TL olarak yatarken, lisans mezunu bir hemşireye ise290,18 TL teşvik ödemesi yattı.Ödemeler arasındaki farklılık dikkat çekerken hastaneler arası uçurum ise tepki topluyor.

Sağlık Bakanı Koca’ya “günler öncesinden ortalığı ayağa kaldırdınız, sağlıkçılara teşvik ödemesi diye diye” eleştirisini yönelten bir sağlık çalışanı da, 290 liralık teşvik ödemesi için “bu para beni mesleğimden soğuttu, çalışmamaya teşvik etti resmen” dedi.

“Ben Utandım, Siz Utanmadınız mı?”

Bir başka sağlık çalışanı ise 119,26 TL’lik teşvik ek ödeme bordrosunu paylaşırken laborant olan bir sağlık personeli ise 351,21 TL’lik teşvik ek ödeme bordrosunın altına “ben bu bordroyu buraya atarken utandım. Siz bu bordroyu hazırlarken hiç utanmadınız mı?” sorusunu yöneltti.

Bir GİH sınıfında görevli memur sağlık çalışanı arkadaşımız ise; “Hekim ve hekim dışı sağlık personeli ayrımından sonra; pandemiden bu yana sağlık personeli dışı GİH personeli ayrımcılığı başladı. İnanın parasında değilim (Zaten en fazla 200 verilir) ama yapılan ayrımcılık insanın zoruna gidiyor.” Diyerek “0” TL’lik teşvik ek ödeme bordrosunu paylaştı.

Kadın Doğum Uzmanına 83 Bin Lira Ücret!

Diğer taraftan 39 SAĞLIK BRANŞI TWİTTER hesabı “iddialara göre bir kadın doğum uzmanı bu ay toplam 83 Bin TL maaş almış. 4500 Dolar” dedi.

İşte paylaşılan teşvik ek ödeme bordroları: