Bakanlığın İl Sağlık Müdürlüklerine gönderdiği 4 maddeden oluşan elektronik bilgi notunda, 12 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanan Ek Ödeme Yönetmeliğine göre Temmuz 2022 dönemine ait taban ödemelerin hep birlikte ve zamanında yapıldığı belirtildi.

EKOBS Veri Girişleri Sistemi Açıldı!

Zamanında yapılan taban ödemelerden ötürü Sağlık Müdürlüklerine teşekkür edilirken, teşvik ek ödemesi için de EKOBS yazılımının alt yapısının tamamlanarak dün akşam (26 Ağustos 2022 Cuma) itibari ile sağlık tesislerinin kullanımına açıldığı, bugün itibari ile mutemetlerin veri girişlerini yapmaya başlandığı belirtildi.

Teşvik Ek Ödemeleri İçin Hassasiyet Gösterilsin!

Teşvik ek ödemelerinin zamanında ödenebilmesi için 4 maddeden oluşan taleplerini sağlık müdürlüklerine sıralayan Bakanlık, bu konudaki gayret ve hassasiyet gösterilmesini istedi.

  • Bakanlık tarafından gönderilen bilgi notunda, bugün ve yarın sağlık tesislerinin gerekli mutemetlik iş ve işlemlerinin tamamlanması,
  • Sistemde sağlık tesisi‘ne ait kontrollerin titizlikle yapılması ve ihtiyaç halinde mutemetlerin Genel Müdürlük Ekibi ile iletişim içinde olmaları,
  • Pazartesi erkenden saymanlıklara ödeme evraklarının ve talimatlarının gönderilmesi,
  • Bankalar nezdinde hızlıca iletişime geçilerek en geç 31 Ağustos tarihinde çalışanların hesaplarına teşvik ödemelerinin geçmesinin sağlanması istendi.

Teşvik Ek Ödemeleri Belli Olmaya Başladı!

Mutemetler tarafından teşvik ödemeleri EKOBS sisteminden bugün itibarlı hesaplanmaya başlandığı, hastane ortalamalarına göre değişen teşvik ek ödeme tutarlarının belli olduğu öğrenildi.

Hekim Haricine 200 TL Teşvik Ödemesi

Buna göre risksiz birimde çalışan hekim haricindeki bir personelin 200 TL ile 700 TL arasında teşvik alacağı, riskli birimde çalışan bir sağlık personelinin ise 500 TL ile 1200 civarında hastane ortalamasına göre değişen teşvik ödemelerini alacağı öğrenildi.

Teşvik Ödemelerinde Mahsuplaşma Yok!

Teşvik Ek Ödemelerinde hekimler için tuatrların beklentileri karşılayacak şekilde hesaplandığı öğrenilirken, teşvik ödemesinde mahsuplaşmanın olmadığı görüldü.