Sağlık Bakanlığından Sağlık Müdürlüklerine gönderilen bilgi notuna göre; teşvik ek ödeme bordrosu adı altında yeni bir bordro türünün sisteme eklendiği belirtildi.

Performansa Dayalı Ek Ödeme Bordrosu Gibi Tasarlandı!

Gönderilen bilgi notunda dönem oluşturma, hesaplama, onaylama ve benzeri işlemlerin sistemde halihazırda çalışmakta olan performansa dayalı ek ödeme bordrosunda olduğu şekilde tasarlandı aktarıldı.

Çalışma Bilgisi Güncelleme Öncesi Gibi Yapılacak!

Önceki duyurular da belirtildiği gibi çalışma bilgisi, görevlendirme bilgisi, hizmet sunum alanı ve benzeri girişlerin aynı ekranlarda güncelleme öncesinde olduğu şekilde tanımlanması gerektiği belirtildi.

Eğitim Sorumlusu ve İdari Sorumlu Görevlendirmesi!

Eğitim Sorumlusu ve İdari Sorumlu görevlendirmesi bulunan personelin hesaplama formüllerinin değiştiği aktarılan bilgi notunda, bu personel için “Çalışma ve Görevlendirme Bilgileri” sayfasında “HAKUK / TEK Artırımı” türünün altına yeni çalışma bilgilerinin eklendiği duyuruldu.

Yeni Ek Puanlar Aynı Ekrandan Yapılacak!

Bakanlığın yayınladığı bilgi notunda daha önce sisteme eklenmiş ve devam etmekte olan ek puan bilgilerinin önceki dönemden otomatik olarak aktarıldığının altı çizilerek, yeni girişi yapılacak ek puanlar için aynı ekranlardan yapılmaya devam edilmesi gerektiği aktarıldı.

Servis Sorumluları İle Sertifikalı Hemşire Puan Girişi

Sağlık Bakanlığından İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen bilgi notunda yataklı servislerin sorumlu hemşirelerine ve ilgili mevzuatına göre alınan sertifikalı personelin sertifikasına uygun hizmet sunum alanında görev yapan personelin hizmet sunum alanı artış oranlarının tanımlanabilmesi için hizmet sunum alanı giriş ekranına bu birimlerde görev yapan personel için işaretlenmek üzere alan eklendiği belirtildi.

Dağıtılacak Ek Ödeme Tutarı Bakanlıkça Belirlenecek

Dağıtılacak ek ödeme tutarlarının Bakanlıkça belirleneceği vurgulanan bilgi notunda, bordro içerisindeki dönem bilgilerinin kullanıcılar tarafından herhangi bir tutar girişinin yapılmaması gerektiği söylendi. Bordro içerisindeki dönem bilgilerinde “Dağıtılacak Tutar” alanının yanındaki üç nokta butonuna basıldığında kurumun ilgili dönemde dağıtacağı ek ödeme tutarının otomatik olarak döneme yansıyacağı aktarıldı.

Dağıtılacak Tutar Belirlendiğinde Yeni Bilgi Verilecek!

Sistemin dağıtılacak tutarlar olmaksızın kullanıma açıldığının aktarıldı bilgi notunda; kullanıcıların tüm veri girişlerini yapıp hesaplamaya ilişkin kontrollerini tamamlamaları gerektiği belirtilirken dağıtılacak tutarları sisteme tanımlandığında ayrıca bilgi verileceği bilgi notunda yer aldı.