Bu yılın Nisan ayı enflasyon rakamlarına göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yılbaşına göre %3,16 oranında artmış bulunuyor. Buna göre, Temmuz ayında maaşlara enflasyon farkı yansıtılabilmesi için Mayıs ve Haziran ayları enflasyon artış oranlarıyla birlikte altı aylık enflasyon oranının %4’ten fazla çıkması gerekiyor.


Memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak artışın oranı, memurların yararlandığı aile yardımı ödeneği miktarını da artıracak ancak asgari geçim indirimi miktarını etkilemeyecek.

2020 yılının ikinci yarısında aile yardımı ödeneği

Devlet memurlarına, eş ve çocuklarından dolayı her ay maaşlarıyla birlikte aile yardımı da ödenmektedir. Eş ve çocuk için ödenen aile yardımı miktarlarının artması, memurun aylık net maaşına da artış şeklinde yansıyor.

2020 yılının ilk altı aylık döneminde geçerli olan aile yardımı ödeneğinin miktarı yılın ikinci yarısında artacak. Artışın miktarı, 1 Temmuz 2020 tarihinden geçerli olacak aylık katsayısına göre netlik kazanacak.

Aylık katsayısı 1 Temmuz itibariyle “%4 + enflasyon oranının %4’ten fazla olan kısmı” kadar artacağından, enflasyon farkı olmasa bile bu yıl Temmuz ayında aile yardımının miktarı %4 oranında artmış olacak. (Enflasyon rakamlarına bağlı olarak bu oran daha yüksek olabilecek.)