Partisinin basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sağlık çalışanlarının problemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının ve ücretlerinin düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, "Dün TTB yönetiminde arkadaşlar bizi ziyarete geldiler. Sağlıkçıların yaşadığı problemleri dile getirdiler. Sağlıkçılar katledilebiliyor tecavüze uğruyor, şiddete uğruyor ve bunlara karşılık ne yazık ki çözüm bulunamıyor. Hem ücretleri yönünden bu kadar ağır şartlarda çalıştıkları için hem de çalışma şartlarının mutlaka düzeltilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde şahit olduğumuz manzaranın bir bakıma sevindirici bir bakıma üzüntü verici olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, "Sevindirici olmasının sebebi sağlıkçılarımızın fedakar çalışmasına sevindik. Sağlık çalışanlarımız çok zor şartlarda mesleklerini sürdürüyorlar. 36 saat nöbet tutuyorlar. Nasıl dayanıyorlar anlamıyorum? Bu kadar saat çalışan sağlıkçılarımızın nasıl sağlıklı kaldıklarına anlam veremiyorum. Mutlaka buna çözüm bulmak mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

"YENİ MEZUN DOKTORLARIMIZ YURT DIŞINA GİTMENİN YOLUNU ARIYOR"

Mezun olduktan sonra yurt dışına gitmek isteyen doktorların sayısının arttığına değinen Karamollaoğlu, "Sağlık çalışanları mutlaka korunmalı bizim sağlığımız onlara emanet. Sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, yeni mezunlarımız bu şartlarda yurt dışına gitmenin yolunu arıyorlar. Bunun önüne geçilmeli. Tıp fakültelerinden mezun olanların yüzde 10'u yurt dışında yaşamak için fırsat arıyorlar" dedi.