TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 14.09.2020 Abdulkadir KARADUMAN Konya Milletvekili 

Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşlarını etkileyecek bir husus olan 3600 ek gösterge Türkiye'de milyonlarca memuru ilgilendirmektedir. 3600 ek gösterge daha önce iktidarınızın ve iktidarınıza destek veren partilerin defalarca seçim vaadi olmuştur. Seçimden sonra da hükümet sözcüsü Ömer Çelik, Fahrettin Koca, Süleyman Soylu ve sizin gibi birçok Bakanın ve İbrahim Kalın gibi bürokratların, Bülent Turan gibi Ak Parti Grup Başkanvekillerinin bunun üzerine çalıştıklarını ifade etmiş olmalarına rağmen halen somut bir çalışma yapılmış değildir. Açlık ve yoksulluk sınırlarının yüksek olduğu ülkemizde, devletimize ve milletimize bir ömür hizmet eden milyonlarca memurun emeklilik dönemi için bu çalışmayı ciddi bir şekilde beklediği aşikârdır. Üstelik bu çalışma meclise geldiği takdirde buna karşı çıkacak herhangi bir muhalefet partisi de olmayacaktır. 

Bu bağlamda; 

1. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idareciler için en son Haziran 2018 seçimlerinde vaat edilen 3600 Ek Gösterge ne zaman çıkacaktır? İktidar mensuplarının ifade ettiği çalışma hangi aşamadadır? Bununla ilgili çalışmanız ne zaman bitecektir? 

2. Şayet çalışmanız varsa Ek Göstergelerinin 3600'e çıkarılması kapsamına hangi meslek grupları alınacaktır? 3600 Ek Göstergenin yanı sıra kamu görevlilerinin özlük hakları hususunda, başka ne gibi iyileştirmeler planlanmaktadır? 

3. Partiniz tarafından yıllarca söz verilen ancak seçimlerden sonra unutulan 3600 Ek Göstergesini şu ana kadar hazırlamamanızın nedeni nedir?

4. İktidar yöneticilerinin açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır bunun adı “vatandaşı oyalamak” değil midir? Yoksa Ek Göstergeyi çıkarmayı düşünmüyor musunuz? Düşünmüyorsanız bunu niçin kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz, kamuoyunu niçin oyalıyorsunuz?