Hakları ödenmez dediğiniz sağlık çalışanlarının hakkını Bakanlık yine ödemedi. Gece gündüz demeden covid + hastalara bakan 5 yıllık lise mezunu hemşireye 391, 37 TL yatırıldı. Hber yayına verildikten sonra bir çok sağlıkçı bordrolarını göndererek haberde gösterilen ücretten de düşük, komik rakamların hesaplarına yatırıldığını belirttiler. Son gelen bordroları da haberimini altına ekledik.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık tesislerinde görevli personele 'ek ödeme' yapılmasına dair yönetmelik geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Ardından Bakanlık ek ödeme uygulaması için 1. Basamak ve 2. Basamakiçin ayrı ayrı Genelgeler yayınlayarak dağıtım parametrelerini talimatlandırdı. 

Ancak gelinen noktada hesaplara yatan ek ödemenin medyaya yansıdığı gibi tavan olmayıp tabandan olduğu görüldü. Sosyal medyada hesabına yatan tavan ek ödemeyi paylaşan sağlık çalışanı "Harika, mükemmel, efsanee, sağlıkçıya hakkı olan ek ödeme. %100 yanlış duymadınız %100 tavandan ek ödeme veriliyorrrrr duyduk duymadık demeyin (!) Kasım ayı döner sermaye ödemesi, 5 yıllık Lise Hemşire." diyerek tepkisini dile getirdi.

Kasim ayi performans covit-19 için ödenen yazik valla okadar 2 ay beklet zaten onceki 6 ayda bole adaletsizdi yazik çalışanı kusturmektir bu. Adaletsiz performans olmaz ayni işi yapanlarda oran tavan olmaz ayni tek kalem ödeme yapilir personel kusturulmez birbirine kirdirilmaz

Editör: Haber Merkezi