Esnek çalışma uygulaması sonucunda geçtiğimiz aylardaki örneklere de baktığımızda idareciler tarafından suistimal edilen bir alan oldu. Sağlıkçıların tutmuş oldukları nöbetlerin ücretleri kesilmeye daha önce de çalışılmıştı. Özellikle Başhekimler bu konudaki yaklaşımları ile sınıfta kalmıştı!.

Kamu hastanelerinde koronavirüs ile savaşan kahraman sağlık çalışanları bu konuda çok ama çok dertliler!

Sahadan gelen bir şikayet maili, bu konuyu çok daha güzel anlatıyor;

"Öncelikle bizler söylendiği gibi büyük paralar falan almıyoruz. Hastanemizde nöbet sonrası ve öncesi çalışmadığımız dönem idari izinli olarak görülerek, mesai dışı çalışılan tüm saatlerin fazla mesai olarak kabul edileceği söylendi. Ve buna uygun çalışma listeleri hazırlandı. Bugün ise bu ücretin tarafımıza ödenmeyeceği, idari izinli sayılmayacağımız, zorunlu olarak nöbet izni kullandırılacağı hastane yönetimi tarafından söylendi.

Tüm bakanlıklarda esnek çalışma uygulamasına geçilmesine, memurun işe gelmediği saatlerde idari izinli sayılacağı Cumhurbaşkanlığı yönetmeliğinde belirtilmiş olmasına rağmen, çalıştığım kurumda bu uygulamaya geçilmek yerine var olan fazla mesailerimizi zorla nöbet izni olarak kullandırıyorlar!

Görevimizi canla başla yaparken, bu zor günlerde çoğunluğu gece çalıştığımız fazla mesailerimizin aylık çalışılması gereken saatlerle eş tutulması haksızlıktır, günahtır!"

Yorum sizin!..