Taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler için önemli önerge.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a 4/D sürekli işçileri yakından ilgilendiren ikramiye ile ilgili önerge verdi.

TİS ÖNCESİ İKRAMİYE ÖNERGE VERİLDİ

4/D Sürekli işçileri yakından ilgilendiren önergede KHK ile kadroya geçen işçilerin çalışma haklarının engellendiği bildirildi.

Verilen önergenin detayları:

TAŞERON İŞÇİNİN ÇALIŞMA HAKKI İHLAL EDİLİYOR

696 sayılı KHK ile emeklilik prim günü tamamlanmış işçilerin çalışma hakkı engellenmiştir. Oysa işçi, emeklilik aylığı almak istemiyorsa ve çalışmaya devam ediyorsa çalışma hakı elinden alınamaz. Bu Anayasamızın çalışma hakkı ilkesinin ihlalidir. 6772 sayılı kanun kapsamında kamuda işçi statüsünde çalışan her işçiye 1 yılda toplam 52 günlük tediye ödemesi yapılıyor. Ancak 696 sayılı KHK kapsamındaki işçiler bu haktan mahrum bırakılmışlardır.

Anayasamızın çalışma hakkı ilkesine açıkça aykırı olan, emeklilik prim günü tamamlanmış işçilerin zorla emekli edilmesine yönelik düzenleme iptal edilecek midir?

Bu nedenle mağduriyete uğrayan işçilerin mağduriyetleri tazmin edilecek midir?

KHK kapsamındaki işçilere 52 günlük tediye ödemesi verilmesi için herhangi bir çalışma yapıyor musunuz?

TİS ÖNCESİ ÖNEMLİ TEDİYE HAMLESİ

İşçiler için toplu sözleşme görüşmeleri önümüzdeki haftalarda başlayacak. TİS öncesi tediye ödemesi önergesi ve ikramiye talepleri Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 'a iletildi. 

MAAŞ ZAMMI TALEBİ

İşçilerin maaş düzenlemesi talebi var. 2 yıldır YHK kararı nedeniyle enflasyona yenilen işçiler , seyyanen zam bekliyor. 

Editör: Haber Merkezi